Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi novo prvenstvo započinju utakmicom protiv Zlatibora, novog superligaša koje se igra u petak 31. avgusta sa početkom od 19 časova na Gradskom stadionu u Subotici bez prisustva publike. 

Pošto je šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović imao hitnu stomatološku intervenciju utakmicu je najavio pomoćni trener Vladimir BuačPrvo bih se osvrnuo na pripreme koje smo obavili na Zlatiboru kod naših sutrašnjih gostiju. Tamo smo imali smo odlične uslove gde smo odigrali sedam pripremnih utakmica te imali prostora da vidimo sve igrače. Proverili smo i puno igrača iz omladinske škole i ovom prilikom moram da pohvalim celokupan rad naše škole fudbala jer smo se uverili da Spartak ne treba da brine za svoju budućnost. Momci su odlično radili i to nas čini optimistima pred početak sezone i prvi susret protiv Zlatibora. Što se tiče igračkog kadra, od fudbalera koji su imali značajniju ulogu u timu otišao nam je jedino Otašević, međutim doveli smo neke nove igrače i mislim da smo mnogo jači nego prošle sezone.

Pomoćni trener se nakon priprema osvrnuo i na prvog protivnika – Zlatibor nije slučajno ušao u Super ligu, poseduju dobar kvalitet. Činjenica je da se prvi put nalaze u elitnom rangu i sve će učiniti da tu i ostanu. Prva utakmica je veliki motiv za njih i sigurno da će tražiti svoje šanse u Subotici. Gledajući naše momke i njihov rad i trud na treninzima mislim da smo izrasli u jednu ozbiljnu ekipu i da na sutrašnjoj utakmici sve zavisi od nas. Uz dobar pristup trebali bi da osvojimo sva tri boda. Žao mi je što igramo pred praznim tribinima zbog pandemija virusa Covid-19, što nam ne ide pod ruku. Pridržavamo se svih mera i iskreno se nadam da će se publika što pre vratiti na stadione, jer mnogo je lepše igrati pred publikom. 

Bilo je puno sitnih povreda pred početak priprema jer je netipičan bio početak, bila je kratka pauza posle završene sezone. Trenutno su skoro svi spremni za utakmicu, Urošević treba da se vrati sledeće nedelje a Vidaković koji je slomio nos već je počeo da radi sa ekipom.       

Kapiten Stefan Milošević očekuje osvajanje prvih bodova –  Dolazi nam novi superligaš koji je sigurno željan dokazivanja da pokaže da je zaslužila elitni rang. Međutim dolaze na naš teren, a mi želimo da počnemo sa osvajanjem bodova, da u novoj sezoni budemo u prvih šest ekipa i da pokušamo da se borimo za mesto koje vodi u Evropu.