Fudbaleri Spartaka u subotu 14. aprila počinju takmičenje u plej aut ligi sa samo jednom željom a to je opstanak u društvu najboljih. U prvom kolu sastaju se sa ekipom Javora na njihovom terenu.

Povodom predstojeće utakmice u prostorijama kluba organizovana je press konferencija na kojoj je prisustvovao šef struke Andrej Černišov i njegov prvi pomoćnik Miloš Kruščić. – Počinje ciklus odlučujućih utakmica koje su od velike važnosti. U prvom kolu igramo protiv Javora, ekipe sa kojom smo igrali prijateljsku utakmicu za vreme priprema na Ohridu (Makedonija). Radi se o fizički jakoj ekipi koja je dobro organizovana. Igraju veoma čvrsto i očekujemo da će imati veliku podršku navijača u prvoj utakmici plej auta.

Spartak će imati manje kadrovskih problema u odnosu na prošlu utakmicu. U ekipu se vraća Branimir Jočić koji je odradio kartone kao i Nemanja Milić koji se oporavio od povrede. Nedostajaće Vladimir Branković i kapiten Vladimir Torbica, koji je počeo sa individualnim radom, ali još nije spreman za napore koje iziskuje jedna ovako važna i teška utakmica.

Nezaobilazna tema je bila i revanš polufinalna utakmica Kupa Srbije koju Spartak igra protiv Partizana 20. aprila. Černišov se osvrnuo i na ovu utakmicu – Ukoliko bi to bila rana faza Kupa onda bi odmorili neke igrače za plej aut. Međutim stigli smo do polufinala i pokušaćemo pored plej auta da odigramo maksimalno dobro i predstojeću polufinalnu utakmicu protiv Partizana i da dobijemo taj duel. Mislim da Grad i navijači žive za tu utakmicu i žele da nas vide u finalu. Međutim o Kupu razmišljamo u nedelju, sada su nam sve misli usmerene ka duelu protiv Javora.