Radnik – Spartak 1:0 (0:0)

Radnik: Ristić, Marković, Krstić, Gojković, Milovanović, Putinčanin, Pejčić, Arsić (46. Ovusu), F. Stojanović (65. Jovanović), S. Stojanović (77. Mirković), Stanković.

Spartak: Janošević, Farkaš, Kovačević, Antonić, Milošević, Jočić (83. Jokić), Makarić, Mrkela, Uzuma, Bogunović (76. Živković), Ivanović (61. Tumbasević).

Fudbaleri Spartaka poraženi su u prvom meču drugog dela Super lige Srbije. U Surdulici je ekipu Golubova sa 1:0 savladao tim domaćeg Radnika.

U meču u kojem je sudija Nikolić pokazao Spartaku čak šest žutih kartona i jedan crveni, u drugom minutu sudijske nadoknade van igre je morao Stefan Milošević. Prvo poluvreme obeležili su velika borba na sredini terena, te čvrsta igra oba rivala. Tako je Jočić zaradio žuti karton već u 4. minutu, a do isteka prvih 45 minuta meča „požuteli“ su još Bogunović (12. min) i Milošević (36. min), a do kraja i Kovačević (47.), Mrkela (51.) i Antonić (62. minut).

Spartak je dobre prilike početkom meča imao preko Đorđa Ivanovića u 7. i 8. minutu, ali je u oba navrata lopta završila preko gola. Domaći su uzvratili dvadesetak minuta kasnije, probao je Stanković u 25. i 29. minutu, ali je odbrana Spartaka dobro reagovala. U 36. minutu je slobodan udarac iz povolje situacije izveo Arsić, lopta je završila u korneru, a i u 40. minutu Spartak je, uz reakciju Janoševića, ostao siguran, nakon nove prilike Stankovića.

Domaći su bili opasniji u nastavku igre, u 52. minutu probao je Krstić glavom, ali je usledila nova rekakcija Janoševića, da bi kasnije probao i Milovanović. Subotičani su prinudno morali da izvrše prvu izmenu u 60. minutu, zbog povrede je van terena morao Ivanović, a na njegovo mesto je ušao Tumbasević, a bio je to i znak da bi Golubovi bili zadovoljni i bodom u Surdulici. Želeli su u Spartaku bod, mogli su i do tri, pogotovo posle dobre akcije i šuta internacionalca Uzume u 69. minutu meča.

Na žalost, u Subotici ne stižu tri boda, ne stiže ni jedan. Snove o tome razvejao je internacionalac u redovima Surduličana Samjuel Ovusu. On je u 72. minutu dobro reagovao posle akcije Stankovića i Jovanovića, a njegov pogodak je i doneo odluku o pobedniku meča.

Spartak je u dodatnom problemu bio početkom sudijske nadoknade kada je, zbog drugog žutog kartona, van igre morao Stefan Milošević.