Nakon više od dva meseca nastavlja se fudbalsko prvenstvo. Fudbalski savez Srbije je doneo odluku da se odigraju samo četiri poslednja kola regularnog dela bez doigravanja u plej ofu i plej autu i time okonča ovogodišnja sezona. Subotičani će prvenstvenu trku nastaviti u Inđiji utakmicom 27. kola Linglong Super lige koja je na programu u petak 29. maja sa početkom od 15:00 časova.

Utakmicu je najavio šef stručnog štaba, Vladimir Gaćinović – posle pauze od dva i po meseca svi smo ponovo željni da opet zaigramo na travnatom terenu. Iza nas je 25 radnih dana koje smo iskoristili da se pripremimo za nastavak sezone. Pored svega nemam baš potpuni uvid u formu i nivo igre ekipe. Obećali smo sebi, da ćemo se truditi da odigramo što kvalitetnije ove četiri utakmice, iako nam rezultatski neće puno značiti. U Inđiji nas čeka dobro organizovana ekipa koja dobro igra defanzivni blok i u tranziciji. Radi se o ekipi koja ima dobar spoj mladih i iskusnih igrača. Idemo da se nadigravamo sa njima i da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu. 

Spartak će imati određenih kadrovskih problema – Ne možemo računati na već duže odsutnog Shimuru, zatim na Stefana Milošević zbog povrede pete i na Mišu Dubljanića koji je kasnio sa početkom priprema dolaskom iz Crne Gore i tek se uključio u trenažni proces. Nadam se da će Lazar biti spreman za igru posle povrede ruke. Priključili su nam se Bijelović i Vidović koji su bili sa omladinskom reprezentacijom. 

Lazar Tufegdžić se nadovezao na svog šefa – Posle neočekivane pauze duže od dva meseca fudbal se vraća na stadione širom Srbije. Ostalo nam je da odigramo četiri kola, koja za nas kao ni za Inđiju, našeg narednog rivala, nemaju preveliki značaj za položaj na tabeli. Međutim, sigurana sam da ćemo maksimalno motivisano ući u ova poslednja četiri kola i pokušati da osvojimo što više bodova. U predstojećoj utakmici očekujem dosta šansi i golova i da se u Suboticu vratimo sa novim bodovima.