Pred predstojeću revanš utakmicu polufinala Kupa protiv FK „Partizan“ iz Beograda, FK „Spartak“ izdaje sledeće saopštenje.

U sredu nas u Subotici očekuje fudbalski praznik. Očekuje nas najznačajnija utakmica u ovoj godini u kojoj će nam biti omogućeno da pokažemo sve što znamo i umemo.

Bar se mi tako nadamo.

Nadamo se da neće biti igre van terena i da se „Spartaku“ neće ukinuti osnovno sportsko pravo, a to je pravo na pobedu.

Smatramo da je fudbalska organizacija u Srbiji toliko jaka da može da podnese teret i pritisak i da je moguće da u  fer i sportskoj utakmici „mali klub“ pobedi „veliki klub“ ili David Golijata. Pošteno, pa neka pobedi bolji.

Ovo će biti veoma teška utakmica za suđenje i pritisak na sudije koje budu sudile ovu utakmicu će biti ogroman. „Spartaku“ se ukazuje šansa da ponovi istorijski uspeh i da se plasira u finale Kupa Srbije, a „Partizan“ traži svoju šansu da spasi sezonu. Momci koji budu sudili ovu utakmicu će imati zadatak, pre svega, da izdrže i da ne podlegnu pritiscima sa bilo koje strane.

U ovakvoj postavci stvari ne želimo da budemo topovsko meso i da se rezultat utakmice unapred zna i da se utakmica ne rešava na terenu. Ako je neko nekome nešto dužan neka mu to vraća na nekom drugom mestu, a ne u sredu u Subotici.

Pozivamo Fudbalski savez Srbije i Sudijsku komisiju da obezbede da se ova utakmica odigra u skladu sa pravilima fudbalske igre i da garantuju da će se pobednik odlučiti samo i isključivo na terenu, a ne na nekim drugim mestima.

Očekujemo od naših sportskih prijatelja iz „Partizana“ da se priključe ovim našim apelima i pozivamo ih da urade sve da se pitanje pobednika reši na Gradskom stadionu u sportskoj i fer utakmici u kojoj ćemo zajedno uživati.

Ujedno pozivamo sve ljubitelje fudbala da u sredu u 16.30h dođu na Gradski stadion u Subotici i da nas podrže u nastojanjima da se plasiramo u finale Kupa Srbije.