Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv uspostavio je i potpisao saradnju sa Visokom školom strukovnih studija za trenere i vaspitače iz Subotice

Ispred kluba saradnju je predstavio šef omladinske škole Ivica Francišković želeli smo u ovoj godini da napravimo što više saradnji sa lokalno obrazovnim programima i kao jedan od najkompetentnijih je Visoka škola za trenere. Nadam se da će saradnja biti na obostrano zadovoljstvo a ogledaće se u tome da oni nama stave na raspolaganje svoje resurse a mi takođe svoj kadar u Omladinskoj školi koji će se ogledati u tome da se rad škole podiže na viši nivo. Mi ćemo pomoći u obrazovanju početnika i preneti im svoja iskustva u radu sa mlađim kategorijama. 

 

Direktorica Slavica Kostić zadovoljna je uspostavljenom saradnjom – Ispred škole mi je veoma drago da smo uspostavili ovu saradnju. Mi smo škola za vaspitače i trenere što govori i sam naziv škole, ali isto tako smo škola za medicinske sestre i nutricioniste što je takođe važno za sportiste. Duži niz godina imamo smer za trenere, mislim da je izuzetno važno da treneri poznaju i psihologiju i pedagogiju, jer nije svejedno da li radite sa decom ili odraslima, sa muškarcima ili devojkama ili da li radite u školici ili u reprezentaciji. Važno je da sa vrhusnkim stručnjacima koji rade u klubu naši studenti razmene iskustva. Ali i mi isto tako stojimo na raspolaganju sa našim stručnjacima, tu mislim pre svega na ishranu ili medicinu.  

Nada Lukić, sekretar škole iznela je par podataka o trenutno najaktuelnijoj ponudi Visok škole – Posebno bih istakla naš studijski program za trenere, koji je 2010 godine akreditovan i od tada ga vrlo uspešno realizujemo na našoj školi. Poseban akcenat bih stavila na usavršavanje za sportskog operativnog trenera koji smo mi akreditovali i od Ministarstva dobili dozvolu još 2011 godine. Sa zadovoljstvom mogu reći da je do sada oko 250 kandidata uspešno završilo ovaj program. Ovih dana ponovo je aktuelan kurs za usavršavanje za sportskog operativnog trenera u trajanju od 240 sati obuke. Konkurs je raspisan do 8. novembra kada se kandidati mogu prijaviti i iskoristili bih priliku da pozovem sve zainteresovane da dođu sa potrebnom dokumentacijom i upišu ovaj kurs. Uslov je završena trogodišnja srednja škola a sve ostal einformacije se mogu naći na sajtu škole www.vsovsu.rs.