Novi trener Spartaka, Andrej Černišov odmah po dolasku u Beograd predstavljen je široj javnosti.

Predsednik kluba Dragan Simović predstavio je novog trenera – Dugo smo tražili rešenje, koje inače nije lako naći u srpskom fudbalu, zato što to može biti jedno od najvažnijih stvari za klub posebno u situacij u kakvoj se Spartak trenutno nalazi. Meni poebno imponuje što je u Spartak, klub iz provincije, došlo veliko igračko i trenersko ime kao što je Andrej Černišov koji je imao bogato igračko iskustvo a što nama posebno odgovara i trenersko. Radio je u velikim klubovima pa i u reprezentativnim selekcijama. Nadam se da ćemo imati uspešnu saradnju. Verujem u ekipu koja se trenutno nalazi tu gde jeste. Mislim da treba da bude bar na sredini tabele.

Cernisov1

Novi trener Subotičana zahvalio se predsedniku na poverenju – Znam da se ekipa nalazi u situaciji koja nije jednostavna, ali zadatak svih nas u klubu je da se što pre izvučemo iz te situacije. Imam veoma visoko mišljenje o srpskom fudbalu, u Srbiji ima mnogo talentovanih igrača. Kada pratiš srpski fudbal, više obraćaš pažnju na Crvenu zvezdu i Partizan, ali čuo sam za Spartak još dok je pre četiri godine igrao kvalifikacije za Ligu Evropa

Černišov će nedeljnu utakmicu između Radnika i Spartaka posmatrati sa tribina a ekipu preuzima u ponedeljak 2. novembra. Spartak će prvi put voditi u 17. kolu protiv Javoera u Subotici.