Kao što je već ranije bilo najavljeno novi šef struke je Vladimir Gaćinović koji je početkom prošle sezone napravio jedan od najvećih uspeha kluba obezbedivši plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. 

Na današnjoj konferenciji za štampu pored prvog trenera i njegovog pomoćnika Vladimira Buača predstavio je novi predsednik kluba Nikola Simović –  Nakon što smo se razišli sa Predragom Roganom  nismo imali veliku dilemu koga bi voleli da vidimo sledećeg na našoj klupi. Stupili smo u kontakt sa gospodinom Gaćinovićem i vrlo brzo se dogovorili da započnemo novu saradnju. Pod njegovim vodstvom ostvarili smo istorijski uspeh izbacivši Spartu iz Praga. Nakon ispadanja iz Evrope imali smo malu krizu u prvenstvu, ali bez obzira na to pamtimo taj period po vrlo lepim stvarima i to je jedan od razloga zbog čega smo se odlučili da uspostavimo novu saradnju. U dogovoru sa novim šefom za pomoćnog trenera smo angažovali perspektivnog Vladimira Buača.  

Vladimir Gaćinović se zahvalio na novom ukazanom poverenju – Mišljenja sam kada te neko zove nakon osam meseci kada si otišao iz kluba, onda to  mora da imponuje jer pokazuje da smo kvalitetno radili i postigli neke rezultate koje ne prepisujem sebi već svima u klubu. Ni u jednom momentu nisam imao sumnju da li da prihvatim novu ponudu od Spartaka. Ne živim od proteklih vremena, uvek gledam napred prema novim zahtevima, obavezama i izazovima. Znam kako Spartak funkcioniše i možda će mi zbog toga biti lakše. Pred nama su novi izazovi, moramo da zasučemo rukave i da radimo. Želimo Spartak koji će igrati moderan, napadački i brz fudbal koji će biti konkurentan svim timovima u Ligi. Želimo da promovišemo nove igrače i mislim da je taj segment odlično funkcionisao. Očekujem da budemo uspešni.   

Svoje prve utiske izneo je i novi pomoćni trener Vladimir BuačVeliko mi je zadovoljstvo što danas sedim ovde. Zahvalio bih se Upravi kluba i svim ljudima koji su zaduženi za funkcionisanje Spartaka, a posebno šefu Vladimiru Gaćinoviću na ukazanom poverenju. Daću celog sebe da doprinesem da Spartak bude bolji koliko god je to moguće u ovoj sezoni. Mislim da je ispred nas jedna lepa saradnja.