Danas je zvanično predstavljen japanac Yamamoto Šo koji može uspešno da igra na tri pozicije, na krilnim napadačkim pozicijama i na mestu ofanzivnog veznog igrača.  

Sportski direktor kluba, Ljubiša Dunđerski predstavio je novo pojačanje. – kao što sam i najavio na prošlom predstavljanju da ćemo u slučaju odlaska nekih igrača odmah reagovati i dovesti pojačanje na tu poziciju. Izbor je pao na japanca Yamamoto Šoa momka 1996 godište koji je prošle godine u Petrovcu u Crnoj Gori odigrao vrhunsku sezonu. Poučeni još uvek našim igračem koji je na pozajmici Šimurom. Znamo da smo dobili pre svega odličnog momka, pravog profesionalca a koliko smo do sada zaključili i odličnog igrača. Poželeo bih mu sreću i da se oseća kao u svojoj kući jer ovo je pre svega familijarni klub i tak se svi osećmao. Biće mu sigurno jednostavno da pokaže zbog čega je došao u Spartak. 

Yamamoto Šo se zahvalio na lepom prijemu – Izuzetna mi je čast što sam došao u ovako veliki klub kao što je Spartak. Jako sam lepo prihvaćen i zahvaljujem se predsedniku na poverenju i nadam se da ću to opravdati svojim igrama. Zajednički cilj nam je da se plasiramo u plej of i verujem da ćemo u tome uspeti.