Uprava kluba je po dolasku sa Ohrida predstavila pojačanja sa kojima će pokušati izboriti nastup u plej ofu.  Ekipa se pojačala sa iskusnim igračima, ali i sa talentovanim pojedincima od kojih se puna afirmacija očekuje u narednom periodu.

Igrači koji su predstavljeni na današnjoj promociji koja je održana u press sali Gradskog stadiona su: Aljaž Krefl (22), Emil Abazi (19), Vladimir Jovović (22), Nemanja Nikolić (24), Milan Purović (31) i golmani Bojan Jović (34) i Miloš Ostojić (20).

Aljaž Krefl iga na poziciji levog beka stigao je na pozajmicu do kraja sezone iz ljubljanske Olimpije – Došao sam da pomognem ekipi Spartaka da završimo takmičenje među prvih osam ekipa, ali i da se borimo za viši plasman. U Subotici sam nekoliko dana, za sada je sve u redu.

Na pozajmicu iz Crvene Zvezde stigao je Vladimir Jovović ofanzivni vezni igrač – Debitovao sam golom na prvom pripremnom meču za Spartak, ali sam se na žalost, posle i povredio. Ostatak priprema sam proveo na terapijama, međutim uspeo sam u potpunosti da se oporavim i uključim ponovo u rad. Spartak je klub sa imenom, došao sam da im pomognem koliko god mogu, a nadam se da će i meni dolazak u Suboticu biti od pomoći.

U Suboticu je došao i mladi Emil Abaz (1998. godište) koji je igrao u Anderlehtu i zagrebačkom Dinamu. U svom prvom nastupu na prijateljskoj utakmici u Mađarskoj postigao je gol i već tada se nametnuo stručnom štabu. Abaz je potpisao ugovor na tri godine. Novi član Golubova je i Nemanja Nikolić (1992.) koji je došao iz Kazahstana iz ekipe Aktobea – Po prvi put ću zaigrati u Srbiji. Bio sam prvo u Rostovu, gde sam radio i sa sadašnjim trenerom Crvene Zvezde, Božovićem, potom sam prešao u Aktobe, gde sam doživeo težu povredu. Spartak mi je izašao u susret da se vratim u igračku formu. Potrudiću se da dam maksimum, kao i svi saigrači. Osnovni cilj je da budemo među prvih osam, a kako imamo kvalitet i mladost, spremni smo da napadnemo i više pozicije, ako nam se ukaže prilika za to.

Milana Purovića (1985. godište), je bio golgeter Crvene zvezde. – Prethodne dve godine sam igrao u Maleziji, potom sam napravio pauzu od pola godine, i sada sam u Spartaku. Spartak nije ekipa kojoj treba pomoć to je klub sa tradicijom, klub za respekt, a siguran sam da zajedno možemo da završimo na mestu koje vodi u plej-of. 

Klubu su se priključila dva golmana, zbog odlaska Nikole Mirkovića, Budimira Janoševića i Aleksandra Kesića, ekipi Spartaka priključili su se iskusni Bojan Jović i mladi Miloš Ostojić. Jović (1982.), je došao iz Zemuna a vernost klubu potpisao je na godinu ipo. – Vrlo brzo smo našli zajednički jezik i znam da je osnovni cilj plasman u plej-of. Ekipa smo koja zaslužuje respekt, jer imamo igrače poput Torbice i Mudrinskog. Golmani koji su bili pre nas su dobro branili, iza mene je dugačak staž i sigran sam da mogu da odgovorim zadatku.

Drugi golman koji se priključio je mladi Miloš Ostojić (1996.) koji je došao iz Voždovca i potpisao vernost na tri godine.– Zahvalio bih se golmanu Nikoli Mirkoviću koji mi je pomogao da dođem do Spartaka, gde želim da ostvarim svoj debi u Super ligi Srbije, ali i da ostavim dublji trag. Imamo dobar tim, moji saigrači treba da daju golove, a na nama je da njihove eventualne greške ispravljamo.