Fudbalski klub Spartak predstavio je nova pojačanja sa kojima će subotičani pokušati da ostvare bolji plasman. Klubu su pristupili Draško Đorđević, Nemanja Mladenović te dvojica na pozajmici iz Partizana, Luka Cucin, desni bek i Nikola Lakčević krilo. 

Novajlije je predstavio Nikola Simović, potpredsednik kluba, koji je istakao zadovoljstvo pojačanjima. – Momci su dovedeni sa idejom da zamene Čečarića i Ćalasana, ali i da pojačaju konkurenciju na ostalim pozicijama, jer želimo da na svakoj poziciji imamo dva kvalitetna igrača. Nastavili smo tradiciju da skoro svake zime nekoliko igrača pronađe angažman u inostranstvu, a dokaz je to da se ovde dobro radi i da naši fudbaleri imaju priliku da u Spartaku napreduju. Uostalom, potvrđuje to i podatak da su mesto na turneji u Južnoj Americi u „A“ reprezentaciji, koja je na žalost otkazana, imali Nemanja Ćalasan i Nemanja Glavčić.  Ako se otvori prilika želimo da se borimo za mlesto u plej ofu.

Kako je to istakao Ljubiša Dunđerski, sportski direktor Spartaka, prelazni rok još uvek nije završen. – Imamo još ponuda za neke naše igrače, tako da ćemo reagovati ako bude odlazaka. Još dva igrača su sa nama, ne predstavljamo ih još zbog papirologije, Đorđe Radovanović i Nikola Tripković.

Nemanja Mladenović (1993. godište) dolazi iz FK Bačka iz Bačke Palanke. – Zadovoljstvo je biti u Spartaku, znam da je ovo klub velike tradicije i odličnih rezultata. Možda je do sada plaćen danak igranja u Evropi, ali ne bi trebalo biti problema do kraja sezone, uostalom, zato smo i ovde.

Draško Đorđević (1993. godište) je štoper, prošli angažman je imao u Al Mojzelu u Saudijskoj Arabiji, a bio je ranije član Bežanije, Crvene zvezde, OFK Beograda, Donjeg Srema. Naglasio je da je spreman za rad i borbu za mesto u Spartaku, te borbu za nove superligaške bodove.

Luka Cucin (1998. godište) stiže u Suboticu na šestomesečnu pozajmicu iz Partizana, a igraće na poziciji desnog beka. – Pre šest meseci sam doživeo povredu metatarzalne kosti. Protekli period je protekao u oporavku, sada sam spreman da se vratim u formu, i hvala Spartaku na pruženoj šansi.

Iz Partizana na šestomesečnu pozajmicu stiže i Nikola Lakčević – Mesi (1999. godište). – Drago mi je što sam u Spartaku, to je jedan od ozbiljnijih klubova u Srbiji. Nadam se da ću se pokazati u najboljem svetlu.