Spartaku predstoji teško gostovanje u Beogradu, aktuelnom prvaku države, ekipi Partizana. Utakmica se igra u subotu na stadionu JNA u subotu 8. avgusta od 19 časova. Povodom tog gostovanja u prostorijama kluba održana j epress konferencija na kojoj je je pored šefa struke prisustvovao standardni prvotimac Vladimir Kovačević.

Mojsilović je istakao dobro izdanje protiv Mladosti – Utakmica protiv Mladosti je bilo naše najbolje izdanje. Ostvarili smo bitnu pobedu, ali smo je i ostvarili kao tim. Igrali smo čvrsto i discipliovano. Imali smo prilike da naša pobeda bude i ubedljivija, i to jedino za čime ostaje žal. Naravno, ima tu i nekih srtvari koje radom na treninzima i pričom možemo da iskorenimo, to je pre svega pojava jednog egoizma i sebičluka na terenu i van terena. U tom raspoloženju i sa tim saznanjem kako smo igrali i sa svime što smo radili u pripremi i video analizi idemo Partizanu. To je sa jedne strane laka utakmica za nas, a sa druge možda i najteža. Trebamo da napadnemo Partizan bez ikakvog posebnog respekta kao i prošle godine. Njima čestitamo na velikom uspehu, jer su obezbedili Evropu. Nadam se da možemo da ih izenadimo i igramo po istom receptu. Ako smo mogli u maju, danas smo spremniji, uigraniji i fizičk i taktički. Gledajući nas, to uvek radimo uz respekt, sve ono što smo dobro uradili tada, sada možemo još bolje.

Spartak će biti jači za kapitena Torbicu koji se vraća u tim, izostaće jedino napadač Nemanja Milić koji se još nije u potpunosti oporavio , rekao je šef struke subotičana i dodao – Partizan je moja najslađa priča, najviše volim da pripremim tim protiv Partizana. Lepo je igrati na tom stadionu prped navijačima koji frenetično navijaju. Mi se ni po čemu ne poredimo sa Partizanom. Lako je biti profesionlac u Partizanu, a to je mnogo teže u Spartaku. Zato i stalno ističem rad i profesionalni odnos igrača. Znam da se tako ne radi ni u većim klubovima. Mi smo fudbalska sirotinja u odnosu na Partizan, koji je bogat, mogu da dovedu koga hoće iz naše lige, mogu i iz inostranstva. Evo, Saša Ilić je nastupio 101 put u Evropskom takmičenju, ima više takmičenja u Evropi nego što su moji igrači uživo gledali sa terena. Božinov za godinu dana zarađuje više nego svi moji za tri godine. Imaju sjajnog Petra Grbića, sa kojim sam sarađivao, otišao iz Mogrena u Olimpijakos, a nije ni među osamnaest. Naravno, ne mešam, se u posao kolege, ali to samo govori o konkurenciji i mogućnosti izbora. Sa druge strane ja verujem u želju, ambiciju, otresitost igrača koje predvodim. Pružiće ruku legendi kao što je Saša ilić, ali će u sebi reći, pa ne možeš ti da igraš do 150 godine fudbal. Svaka tebi čast, majstor si, ali mi dolazimo sa voljom, željom i timskom igrom. Kolektivno, direktno, brzo, bez soliranja, usko i plitko. Izlazimo u našem sistemu 1-4-3-3 i napašćemo Partizan. Kada treba da napadnemo, napašćemo, a branićemo se kada treba da se branimo. Samo da odigramo bolje nego što je bilo u maju a imamo sve preduslove za to. Takva igra 90 minuta doneće pozitivan rezultat.

Na kraju Mojsilović se osvrnuo i na navijače – Navijači Partizana navijaju za svoj klub, ne treba da nas vole. Vređali su me, ali nema problema. Očekujem da to i sada isto ponovo. Na kraju krajeva i kerovi laju kada osete opasnost. Ali, meni više vredi podrška naših stotinu marinaca. Bitni smo mi i naši navijači i da bez respektva pokažemo beogradskoj publici da znamo da igramo fudbal. Igramo za naše snove, za naše karijere, da ne gledamo i pljeskamo sa tribina ili pred televizijom. Hoćemo i mi naše snove da ostvarimo, imamo sjajnu priliku protiv Partizana.

Vladimir Kovačević, standardni prvotimac Spartaka nada se da će ekipa naredni meč završiti bez poraza.  – Sledi nam teško gostovanje u Beogradu, ekipi Partizana, o kojoj ne treba mnogo pričati. Pokazali su svoj kvalitet u dva uvodna kola Super lige Srbije, a pogotovo u evropskim utakmicama. Mogli smo da vidimo koliko su kvalitetni, iskusni i uporni. Takođe, znamo da igramo protvi aktuelnog šampiona Srbije. Imamo veoma mladu ekipu  a važno je što iz dana u dan rastemo, igramo sve bolje i bolje. Sigurno je da u Beograd idemo bez bele zastave. Ima i Spartak svoje kvalitete, verujem da će oni doći do izražaja. Verujem da bi ljudi u Spartaku, kao i ja, bili srećni da se u Suboticu vratimo neporaženi. Jedino mogu da obećam u svoje lično ime i ime saigrača da ćemo da na terenu pružimo i više od 100%, a nadam se da će nam to biti dovoljno da se vratimo kući bar sa jednim bodom.

Kovačević je poslednji iz Spartaka postigao gol Partizanu. – Ispostavilo se da je upravo tako. Bilo je to krajem predtprošle sezone, bio je to gol za 1:2 i činilo se tada ćemo imati snage da se vratimo u meč. No, nije tako bilo, međutim meni je taj gol dosta značio. Nisam već neko vreme dao gol za Golubove, bilo bi lepo da to bude u subotu, možda iz nekog prekida.