Nakon poraza od Novog Pazara dosadašnji šef stručnog štaba Nebojša Vučković sporazumno je raskinuo ugovor sa FK Spartak Ždrepčeva krv. Uprava kluba vrlo brzo je pronašla novo rešenje i za novog šefa imenovala Slavka Petrovića. 

Predsednik kluba Nikola Simović predstavio je novog prvog trenera plavih Golubova – Slavko Petrović je danas na poziciji šefa stručnog štaba zamenio gospodina Vučkovića kojem se ovom prilikom zahvaljujem na svemu što je uradio za naš klub. Novi šef struke Slavko Petrović radio je u Nemačkoj, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini i u Srbiji i postizao odlične rezultate pogotovo u klubovima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Siguran sam da će njegovo iskustvo i znanje pomoći našoj mladoj ekipi da izađe iz krize u kojoj se trenutno nalazi. Siguran sam da naša ekipa po kvalitetu ne zaslužuje da bude na poziciji na kojoj se trenutno nalazi, ali jednostavno to je fudbal. Imamo priliku i šansu da pokažemo svoje pravo lice u ovih preostalih šest kola i da smo bolji nego što to tabela govori.  Prvi cilj je da se što pre obezbedi opstanak, a od leta je nova sezona pa ćemo videti šta i kako dalje. Sa Slavkom Petrovićem smo potpisali Ugovor na dve godine znači do leta 2024 godine. I ovom prilikom mu se zahvaljujem što je došao u naš klub i želim mu puno sreće.   

Slavko Petrović se zahvalio na pozivu – Vraćam se u srpski fudbal posle nepunih deset godina. Drago mi je da sam došao u ovaj klub jer posle par dana mogu reći da se ovaj klub vodi na visokom nivou što na Balkanu i nije često takav slučaj. Spartak ima takvu koreografiju i vodstvo kluba iza sebe što me je oduševilo.  Prihvatio sam rado poziv, jer ulazim u neke godine i vuče me mesto da radim gde sam rođen. Imao sam ponude iz Bosne i Hercegovine. Makedonije ali sam rado prihvatio ponudu iz Subotice. Ono što se trenutno događa u klubu po pitanju rezultata niko nije očekivao, smatram da je igrački kadar puno kvalitetniji od mesta koje zauzimaju i nadam se da ćemo probuditi određene igrače. Poraz od Novog Pazara niko nije očekivao jer sa pobedom bi praktički rešili problem oko ispadanja. Na nama je sada da zasučemo rukave, otkrijemo uzroke šta je dovelo do ovoga i da to otklonimo. Klub moramo sprečiti od turbulencija i da se spremimo za sledeću godinu. Svidela mi se ambicija da se pokuša doći do Evrope, ali to ćemo videti kada sklopimo ekipu. Sledeće sezone pet ekipa može da se priključi evropskim utakmicama i to je meni osobno, jako interesantan cilj.