Fudbalerima Spartaka prošao je drugi dan priprema u Antaliji. Vreme ih baš nije poslužilo, ali ih to nije omelo da vredno treniraju i odrade sve planirano. 

Šef struke Predrag Rogan očekuje zalaganje svih momaka kao što su to i do sada pokazivali – Očekujem dobru posvećenost klubu, što ovi momci iz dana u dan i pokazuju. Ovaj deo priprema pored fizičke pripreme služi i da odradimo neke taktičke stvari, da se uigramo i kao što mi treneri volimo da kažemo da napravimo ekipu za nastavak prvenstva. Uprkos lošijem vremenu koje nas je dočekalo uspeli smo sve zacrtano da sprovedemo. Tu smo tek dva dana i očekujemo da će se vreme prolepšati, međutim mi imamo obavezu da sve isplanirano sprovedemo.

Za vreme boravka u Antaliji ugovoreno je odigravanje niza prijateljskih utakmica – Klub je sve učinio da nam protivnici u Antaliji budu kvalitetni kakve Spartak i zaslužuje. Ovde ćemo odigrati pet utakmica a po povratku u Suboticu očekuje nas duel protiv bačke iz Bačke Palanke koji će biti i generalna proba pred nasatavak prvenstva.

Neposredno pred polazak klub su napustila tri standardna prvotimca  – Sigurno što se tiče kluba i nekog finansijskog dela odlazak ovih igrača predstavlja jedan kontinuitet i dodatnu sigurnost, a sa druge strane ni jednom šefu pa ni meni nije prijatno kada ostanem bez tri bitna igrača u ovom trenutku. Napustio nas je kapiten i centralni bek Nemanja Ćalasan, zatim jedan od stubova na sredini terena japanac Shimura kao i Bojan Čečarić koji je u prethodnom periodu bio veoma bitna karika u igri Spartaka. Međutim, idemo dalje, mogu da obećam u ime svog stručnog štaba da će Spartak igrati posvećeno, momci će se boriti za svaku loptu i pokazati privrženost klubu. Bitno je da što pre uđemo u neku mirnu luku, bez obzira što smo u ovom trenutku oslabljeni, jer ovi igrači koji su došli tek treba da se dokažu i pokažu svoj kvalitet.