Prolazi polovina priprema Spartaka na Zlatiboru. Momci vredno rade a da su na dobrom putu pokazuje i utakmica od subote kada su sa 2:0 savladali Napredak i pokazali vidno poboljašnje u igri u odnosu na prethodne kontrolne utakmice. 

Za fizičku pripremu fudbalera zadužen je kondicioni trener Radomir Živković koji napominje dobar rad i odnos igrača prema svojim obavezama –  Pripreme su u toku i moram reći da teku jako dobro. Momci su vredni, naporno radei željni su da se dobro spreme. Meni je najbitnije da učinim sve da se ne povrede. Što se prevencije od povreda tiča, vodim računa i redovno radimo na prevenciji. Odnos sa stručnim štabom je odličan, lako se dogovaramo zato što nam se mišljenja poklapaju. Nadam se da će sve proći u najboljem redu i da ćemo se dobro pripremiti i spremni dočekati prvo kolo. 

Radomir je pohvalio i uslove na Zlatiboru – Imamo odlične uslove za rad. Na raspolaganju nam je i teretana, poneli smo puno opreme iz Subotice tako d amožemo da radimo ozbiljno i na terenu. Svaki dan se radi trening snage i prevencija od povreda tako da se sve odvija po planu.