Fudbaleri Spartaka novu sezonu dočekuju sa nešto izmenjenim sastavom i potpuno novim stručnim štabom. Prvu utakmicu u novoj sezoni igraju protiv Bačke u noćnom terminu od 20 časova na Gradskom terenu u Subotici u subotu 22. jula.

Otvaranje sezone i najavu prvog  kola izneo je šesf struke Aleksandar Veselinović – Imamo maksimalno poštovanje prema svim protivnicima a mi naravno imamo svoje ambicije. Podatak da igramo u večernjem terminu od 20 časova nam daje neu nadu da će stadion biti lepo popunjen. Nadam se da ćemo na terenu svojim dejstvom isprovocirati publiku da napravimo empatiju između tribina i terena. Momci su veoma kvalitetno radili protekle nedelje, očekujem motivisanu utakmicu i povoljan rezultat. Bačka je promenila svoju ekipi ili je bitnije da je u velikoj meri promenila fizionomiju na osnovu zahteva koje traži Super liga. Napravili smo skauting protivnika i videli da igraju sasvim drugačiji fudbal. Pokušaćemo da nateramo protivnika da se prilagođava našoj igri jer smo tada u prednosti. Težićemo u svakoj utakmici da igramo napadački i na pobedu a tako će biti i u subotu.

Odlaskom Ognjena Mudrinskog stvorio se veliki prostor za Nemanju Nikolića od koga u klubu očekuju dobru sezonu – U prvom kolu igramo protiv Bačke. Respektujemo svaku ekipu, međutim domaći teren mora da nam bude prednost. Radili smo dobro u pripremnom periodu, slušali novi stručni štab i ukoliko ispunimo njihove zahteve mislim da rezultat neće izostati. Mlada smo ekipa, puni elana i iskusniji za jednu sezonu u Super ligi Srbije. Moramo ući mirne glave, pšrvo je kolo i biće malo tenzije da se pokaže dobra igra. Igramo u večernjem terminu i očekujem dobru posetu.