Voljom žreba koji je danas obavljen u Nionu ekipa Spartak Ždrepčeve krvi se u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope sastaje sa predstavnikom Severne Irske klubom FC Coleraine. 

Subotičani su domaćini u prvoj utakmici koaj je na programu 12. jula dok će se revanš odigrati sedam dana kasnije u Severnoj Irskoj. FC Coleraine je sezonu završio na drugom mestu sa 80 osvojenih bodova u 33 kola, što je samo dva manje od prvaka FC  Crusaders. U toku celog prvenstva zabeležili su samo jedan poraz i to od Linfielda, uz to su zabeležili 24 pobede i 8 remija sa ukupnom gol razlikom od 70:27. 

Fudbaslki klub Coleraine osnovan je 1927 godine. Svoje utakmice igraju na stadionu Showgrounds koji ima kapacitet od 4.500 posetialaca. Osnovne boje dresova su plavo-bela i po tome se ne razlikuju mnogo od subotičana. Ekipa nema uspeha na međunarodnoj sceni, osam puta su se kvalifikovali za prvi krug kvalifikacija i ni jednom nisu uspeli da obezbede dalji prolaz. Prošle sezone u prvom kolu kvalifikaciju su ispali od FC Haugesund iz Norveške. 0:0 je bilo u Irskoj dok su norvežani pred svojom publikom slavili sa ubedljivih 7:0.