Nakon pobede nad Javorom fudbaleri Spartaka u boljoj atmosferi dočekuju naredni meč koji igraju protiv Kolubare u Lazarevcu. Utakmica 3. kola plej auta na programu je u ponedeljak 1. maja sa početkom od 17:00 časova. 

Šef struke Milan Milanović ističe umor kod igrača ali se nada pozitivnom rezultatu – nastavljamo dalje, sve se dešava brzo i već nas očekuje nova utakmica. Ekipa je prilično zamorena dali su sve od sebe u prethodnoj utakmici. Nadam se da tu postoji rezerve i da će se još do sutra odmoriti i skupiti snagu za vrlo važnu utakmicu. Protiv Kolubare smo igrali pre par nedelja i nema nepoznanica između nas. Pokušaćemo da pobedimo i da olakšamo svoju situaciju. 

Prvotimac Marko Bugarin očekuje osvajanje novih bodova – nedavno smo igrali protiv Kolubare, znamo sve zahteve koje smo imali i prošli put i sada ćemo pokušaćemo da ispoštujemo sve dogovore i da se u Suboticu vratimo sa  pozitivnim rezultatom. Što je najbitnije uhvatili smo priključak i sve je u našim rukama.  

U meču protiv Kolubare izostaće Shimura i Marinković zbog žutih kartona dok su povređeni Dunđerski, Bureković i Kwaku. Vraćaju se Stanić i Došević.