Zahvaljujući Fudbalskom savezu Srbije i lokalnoj samoupravi danas je na Gradskom stadionu u Subotici pušten u rad novi Led semafor. Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi će tako na sutrašnjem meču Čukarički dočekati na novom terenu sa novim semaforom.  

U pratnji Tamare Dimitrioski, direktorice JKP „Stadion“ i Dejana Vukovića, generalnog sekretara Sportskog saveza Grada Subotice, novi semafor predstavio je Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport i omladinu. – Radove na postavljanju novog semafora počeli smo pre petnaestak dana, vreme nas je poslužilo, pa je kompletam posao završen za manje od dve nedelje zahvaljujući radnicima JKP Stadion. Sam semafor je donacija Fudbalskog saveza Srbije, a obaveza nas u Subotici bila je da uradimo sve pripremne radove. To je podrazumevalo postavljanje potkonstrukcije, konstrukcije, dovođenje novog strujnog kabla. Obećali smo da će posao biti gotov do prve prolećne utakmice Fudbalskog kluba Spartak Ždrepčeva krv u Subotici. Evo, prilika je da ljubitelji u fudbala dođu u subotu na utakmicu, da uživaju u, nadamo se, dobrom fudbalu, ali i da vide kako funkcioniše novi semafor.

Postavljanje novog semafora samo je najava ozbiljnijih radova na Gradskom stadionu koji bi uskoro trebali da započnu. U toku godine sledi sanacija tribina, ali i radovi na novim sadržajima za ishranu i smeštaj sportista, kao i na svemu onome što nedostaje da stadion ispuni standardne evropske uslove za odigravanje utakmica. U narednih 45 dana trebalo bi da bude gotov kompletan projekat, a onda će biti prilike da svoj komentar na javnoj raspravi daju i korisnici Stadiona, ali i građani, sve u cilju da projekat bude što bolji. Projekcija projektanata je da će za posao na tribinama biti potrebno oko osam meseci rada.