Nakon uspešnih rezultata u Evropi i plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope Spartak u ponedeljak 6. avgusta igra prvenstvenu utakmicu protiv Proeletera na stadionu u Kuli pošto se Gradski stadion u Subotici renovira.  

Od početka sezone subotičani su u žestokom tempu, dve utakmice nedeljkno što izuskuje dodatne napore za igrače. Pomoćni trener Savo Pavićević ističe da je prvenstveni cilj štručnog štaba da oporave fudbalere i pripreme ih za nove utakmice. – Radimo na tome da momke odmorimo što bolje možemo. Malo je vremena, imamo i nekih povređenih igrača, ali se ipak nadam da ćemo spremni dočekati Proleter. Biće sigurno nekih rotiranja u timu jer igramo u jakom ritmu i nije nam lako. Dočekujemo ekipu Proletera, kompaktnu i čvrstu ekipu.  Čeka nas sigurno težak posao jer oni igraju angažovano i idu čvrsto na svaku loptu. Mislim da je ovo prava šansa za one momke koji će sutra istrčati n ateren da se pokažu i u pravom svetlu prezentuju klub u kojem igraju. 

Slađan Rakić,  mladi igrač Spartak Ždrepčeve krvi očekuje da debituje na sutrašnjoj utakmici – Očekujem da sutra zaigram prvi put u dresu Spartaka. Daću sigurno svoj maksimum uz dogovor sa momcima iz svlačionice idemo po sva tri boda. Igramo dobro u Evropskim kvalifikacijama, ali moramo osjatai bodove i u domaćem prvenstvu.