Novi šef struke Andrej Černišov prisustvovao je na press konferenciji koja je održana na Gradskom stadionu u najavi predstojeće utakmice Spartaka i Javora koja se igra u subotu 7. novembra od 13 časova.

Pored novog trenera na konferenciji za štampu pristni su bili njegov pomoćnik Milan Kruščić i kapiten golubova Vladimir Torbica. Černišov se na pitanja novinara prvo osvrnuo na ekipu i o situaciji koju je zatekao u klubu. – Svideo mi se prvi utisak. Imamo dva dobra pomoćna terena za trening. Svideo mi se i odnos Uprave kluba koji se trudi da igrači budu zadovoljni. Dobar utisak sam stekeao i o samoj ekipi, momci dobro rade na treninzima i trude se. Znam da u Srbiji ima dobrih obučenih igrača, a mnogi su stekli dobre karijere u inostarnim klubovima. Sigurno je da svi vole fudbal koji donosi dosta goova, a li meni je najvižnije da imam dobar rezultat. Nekada će se desiti da ne igramo lepo, ali ćemo doći do rezultata, što je meni najbitnije. Moram prvo dobro da upoznam svoje igrače i da vidim šta oni mogu da pruže pa ću u odnosu na to da koncepiram dalju igru Spartaka. – istakao je Černišov

Černišov se zatim okrenuo predstojećoj utakmici protiv Javora – Ozbiljno se spremamo za utakmicu protiv Javora. Analizirali smo njihove dobre i loše strane i očekujem tešku utakmicu. Međutim, pripremićemo naše igrače za novu pobedu.  

Vladimir Torbica, kapiten Spartaka spreman je za predstojeći težak duel. – Javor je izuzetno nezgodan protivnik, na žalost, imamo negativan skor sa njima. Oni su ove godine pokazali da su ozbiljna superligaška ekipa. O tome govori njihov položaj na tabeli a naravno i broj primljenih golova u dosadašnjem prvenstvu, samo deset su primili do sada. To poziva na oprez a naše ambicije se znaju, već više od dva meseca nemamo pobedu, željno je iščekujemo i nadam se da ćemo da je dočekamo već u subotu. Svi smo spremni i znamo šta nas očekuje, imamo problema sa povredama i kartonima, ali sam siguran da će svi oni koji izađu na teren dati sve od sebe da konačno prekinemo negativan niz i zabeležimo pobedu. 

Spartak i dalje ima problema sa igračkim kadrom. Zbog kartona će izostati Antonić i Milošević uz povređene Milića, Mezeija i Tumbasevića.