Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi u utorak ujutru 17. jula kreću na put u Severenu Irsku, gde ih čeka revanš prvog kruga kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv domaćeg Kolerejna. Meč između predstavnike Severne Irske i Srbije odigraće se u četvrtak, 19. jula. U prvom meču koji je odigran u Novom Sadu, nije bilo pobednika pošto su oba rivala postigla po jedan gol. Fudbaleri Spartaka najavljuju da očekuju pobedu i nastavak takmičenja u Evropi gde pobednika iz ovog duela očekuje praška Sparta. 

Povodom gostovanja u Severnoj Irskoj na Gradskom stadionu u Subotici održana je konferencija za štampu na kojoj je analiziran susret iz Novog Sada i  najavljene želje pred polazak na dug put.  Utakmicu je najavi Savo  Pavićević, trener u stručnom štabu – Jasno je da nismo dali maksimum na prvom meču, sigurno možemo bolje. Igrali smo protiv čvrstog i disciplinovanog rivala, branili su se sa devet igrača, ali je to njihov stil i pokazali su kako se brane boje kluba. Mi smo izvukli pouke iz tog meča, analizirali smo, imali sastanke i igrači su imali sastanak i sigurno je da je zaključak da moramo boljee. Da odigramo disciplinovanije, da ne bude promašaja kao u prvom meču. Atmosfera je dobra, momci su svesni da su u prvom meču bili ispod nivoa i da sada moraju da pokažu maksimum. Protivnik ima kvallitet, ali mi možemo da, timskom igrom koja nas je uvek krasila, prođemo u narednu rundu.

Nemanja Glavčić, ističe da su igrači izvukli pouke iz prvog meča i da spremno putuju na revanš – Imamo protiv sebe ekipu koja se disciplinovano brani, imaju dobar defanzivan blok, nemaju mnogo ambicija u napadu. U Novom Sadu su svoju nameru odradili perfektno. Mi smo, uprkos njihovoj dobroj odbrani, uspeli da stvorimo dosta prilika, ali nismo uspeli da postignemo više od jednog gola. Remi je bio neočekivan, pa smo i mi igrači imali sastanak, i stručni štab nam je pomogao da se izdignemo iz problema kojeg smo sami sebi stvorili. Pred nama imamo još 90 minuta igre da pokažemo kvalitet, da smo prava ekipa. Ako budemo igrali kako smo to i navikkli, u visokom ritmu, sa mladim i poletnim timom, malo ko može da nam parira.