Na stadionu Fudbalskog kluba Spartak nedavno je postavljen baner „Igramo timski“ subotičke Fondacije Tijana Jurić.

Ovom porukom skreće se pažnja deci, mladima i roditeljima o važnosti timskog delovanja  u igri, brizi, podizanju svesti.

– Sportisti u Srbiji danas se bez mnogo dvoumljenja mogu svrstati u red najvećih humanista. Brojni su primeri pojedinaca i sportskih kolektiva koji su svojim gestovima pokrenuli lavinu humanosti među ljudima, izazvali empatiju i pokazali čovečnost. „Spartak“ je jedan od klubova koji je u našem gradu poznat po svojoj društvenoj odgovornosti. Činjenica da njihovu školu fudbala pohađa 200 dece i da veliki broj mladih prati njihove mečeve, dovoljna je da pokušamo da skrenemo pažnju na važnost zajedničkog delovanja i uzajamne pomoći, saopštila je Fondacija Tijana Jurić.

Fudbalski klub „Spartak“ iz Subotice svrstava se u red kolektiva svesnih svog primarnog cilja, ali pritom i odgovornih prema zajednici u kojoj žive. Uprkos želji celog tima, klub nije uvek u mogućnosti da izađe u susret brojnim zahtevima, pre svega zbog teške materijalne situacije.

– Naš klub ima veliku želju da učestvuje u svim akcijama vezanim za afirmaciju dece, ali i u akcijama u kojima se pokazuje društvena odgovornost, ne zato što smo željni promocije, već zato što smo svesni da kao jedan od vodećih fudbalskih klubova u zemlji koji ima pristup širokom auditorijumu, možemo da iskoristimo tu snagu i skrenemo pažnju na probleme ljudi, prvenstveno dece, kaže portparol FK „Spartak“ Miško Jovović. – Sa radošću smo prihvatili poziv Fondacije Tijana Jurić da zajedno podignemo svest mladima i deci o važnosti tima, sportske igre i fer odnosa u životu. Tragedija koja je zadesila porodicu Jurić, pogodila je sve nas u klubu. Ponosni smo na oca nastradale devojčice, Igora Jurića, koji je naš „Spartakovac“ i na činjenicu da je posle svega što ga je zadesilo, skupio nadljudsku snagu i krenuo u borbu protiv birokratije koja postoji u policiji, tužilaštvu i sudstvu. Na žalost, svet je pun predatora, ali široka akcija koju on radi i zagovara, jedini je put da se zajednica edukuje i da se broj budućih zlodela svede na minimum, istakao je Jovović.

Poruka „Igramo timski“ jedan je od slogana koje fondacija koristi kroz saradnju sa sportskim timovima, decom i mladima.

Na timsku „igru“ Fondacija Tijana Jurić često poziva i roditelje skrećući pažnju da zajedničkim uticajem možemo napraviti bolje uslove za bezbedno odrastanje dece.