Nakon dve godine Sava Pavićević se ponovo vratio na mesto pomoćnog trenera u redove FK Spartak Ždrepčeva krv.

Vladimiru Gaćinoviću i njegovim saradnicima Vladimiru Buaču, Srđanu Žakuli (treneru golmana) i Radomiru Živkoviću (kondicionom treneru) pridružio se i povratnik Sava Pavićević.

Bivši kapiten Crvene zvezde i igrač Spartaka u kojem je i okončao svoju igračku karijeru, a započeo trenersku, posle dve godine provedene na čelu struke u subotičkom srpskoligašu Bačkoj 1901, vratio se u jato „golubova“ da pomogne struci u pohodu na nove uspehe. 

Predsednik kluba Nikola Simović, i šef struke Vladimir Gaćinović, imali su samo reči hvale za novog saradnika.

– Pavićeviću je ovo drugi mandat u stručnom štabu Spartaka i svi ga dobro poznajemo. Prvi put je bio deo ekipe koja nas je vodila u kvalifikacije za Ligu Evrope gde smo napravili istorijske rezultate. Nadam se da će ovaj njegov povratak doprineti da ponovimo takve uspehe. Za početak da izađemo iz male rezultatske krize u koju smo ušli u poslednja tri kola gde nismo ostvarili pobedu  – rekao je SImović. – Zahvaljujem mu se što je prihvatio poziv da dođe i nadam se dugoj i uspešnoj saradnji!

Vladimir Gaćinović, šef struke „golubova“, istako je zadovoljstvo što će ponovo u svom timu imati Pavićevića za saradnika sa kojim je ostvario istorijske uspehe Spartaka tokom kvalifikacija za Ligu Evrope pre dve godine.

– Nema potrebe mnogo predstavljati Sava Pavićevića. Zamo ko je, kakva je fudbalska ličnost, veličina, bivši kapiten Crvene zvezde. Od prvog dana našeg susreta kada smo sarađivali u prvom mandatu dok je Aleksandar Veselinović bio šef, a Sava i ja saradnici, imali smo iste poglede na rad. Bilo je lako sarađivati sa njim i imao je velikog uticaja na sve što se događalo  u našem pohodu u osvajanju četvrte pozicije u domaćem prvenstvu i uspesima na međunarodnoj sceni – priseća se Gaćinović. – U momentu kada sam napustio Spartak, on je prešao u Bačku gde je ostvario zavidne rezultate što ga čini još većim i nije mu bilo teško da dođe opet u Spartak i da svoj doprinos. Nama je takav saradnik dobro došao,   imaćemo mnogo toga da radimo zajedno,  podignemo kvalitet na viši nivo i nadam se da će to dati rezultate.

Povratnik u plavo – bele redove zahvalio se na ukazanom poverenju i obećao da će se potruditi da se rezultati iz njegovog prvog mandata ponove.

– Poziv rukovodstva iz Spartaka sam oberučke prihvatio i ljudima iz uprave na čelu sa predsednikom Nikolom Simovićem, sportskom direktoru Ljubiši Dunđerskom dugujem zahvalnost. Ukazali su mi poverenje i priliku da ponovo dođem u klub gde sam završio svoju igračku karijeru i krenuo sa trenerskim poslom gde sam i bio pomoćnik šefu Gaćinoviću – kaže Pavićević. – Kada je došla druga garnitura trenera, prešao sam u Bačku 1901 da radim samostalno kao šef struke. Uspeli smo da napravimo dobre rezultate. Atmosfera je bila odlična, moci su besprekorno radili i doprineli smo da se klub podigne na viši nivo. Bačka je najveći klub u tom rangu i to treba da se zna. Sa rukovodstvom kluba sam imao izvanrednu saradnju na čelu sa porodicom Vujović i zahvaljujem im se na svemu, na dve godine dobrih rezultata, ideja. Dok imate rezultate dobro je, kada dolazi do pada forme nešto mora da se menja, a to je uglavnom trener. Trebala im je nova glava, sistem rada i ja sam  se povukao, a došao je novi trener Petar Kurćubić i želim mu  mnogo uspeha sa Bačkom. A ja sam sada u Spartaku, i moje je da radim i pomognem ovim ljudima koliko budem mogao, a verujem da ćemo ostvariti opet dobre rezultate.