Prvi deo priprema smo odradili u Subotici, a pre šest dana se preselili na Zlatibor gde punim intenzitetom radimo i spremamo se za start šampionata koji počinje 8. jula kada nas čeka gostovanje u Lučanima.

Prema rečima šefa struke Slavka Petrovića sve ide po planu.
– Sve ide po planu, momci dobro rade, a ono što je najvažnije nemamo povređenih. 
– Kod mene su pripreme drugačije jer radim po nemačkom sistemu kao i svuda do sada gde sam bio trener. Želim da kopiram one koji su najbrži u fizičkom pogledu, a to su Nemci. U početku su bile malo slabije pripreme, ali  vremenom se intenzitet pojačao i dalje radimo po dva puta na dan. Za mnoge igrače ovaj tempo je malo novina, posebno za mlađe koji su priključeni iz juniorskog pogona, ali svi izdržavaju i sve ide po ustaljenom šablonu koji smo osmislili.

Spartak je napustilo čak 11 igrača ovog leta. Promene igračkog kadra su pomalo uticale na rad, ali je sve to sada došlo na svoje mesto. Rukovodstvo kluba je planski dovelo nove snage i pojačanja.
– Nismo bili kompletni od starta jer su nam se neki igrač kasnije priključili, kao i oni koji su bili sa reprezentacijom, a tu mislim na Luku Bijelovića i Aleksu Đurasovića. Došli su novi igrači Marko Obradović, Lazar Stajković, Janko Tumbasević, Vladimir Vitorović, Dimitrije Tabaković, a pre dva dana je došao Ognjen Mitrović. 

Ekipa će na Zlatiboru boraviti do 26. juna kada se vraćamo u Suboticu gde sledi finiš priprema i generalka.
– Ostalo nam je još osam dana rada na Zlatiboru u okviru kojih imamo i dve kontrolne utakmice. Radimo dosta taktički na uigravanju ekipe. Kada se budemo vratili u Suboticu ućićemo u zadnje dve nedelje i laganiji trenažni proces. Generalka je zakazana za 2. jul kada ćemo u Subotici odigrati sa Radničkim iz Sremske Mitrovice.