Fudbalski klub Spartak sklopio je ugovor sa Visokom tehničkom školom o tehničkoj saradnji. Ugovor su potpisali Igor Firstner, dekan Visoke tehničke škole i Dragan Đorđević direktor fudbalskog kluba Spartak Ždrepčeva krv.

Od ovog projekta se očekuje niz projekata u budućnosti. Dekan Visoke tehničke škole Igor Firstner smatra da je ovaj sporazum odličan za obe strane jer povezuje mlade ljude – Mi obrazujemo mlade ljude koji će da budu inžinjeri, dok sa druge strane imamo Spartak, klub sa dugom tradicijom. Okupljamo mlade ljude i mi i oni, pa zašto tehička struka ne bi pomogla sport. Razvićemo sisteme koji su potrebni Spartaku, po pitanju komunikacija.

Nešto više o samoj saradnji izneo je Zlatko Čović, pomoćnik dekana – Dobijamo vrlo pozitivne komentare od studenata. Za sada planiramo da sarađujemo na oblastima koje se tiču komunikacionih tehnologija, mobilne komunikacije, veb-sajt, i društvenih mreža. U planu je i da se kreira igra preko društvenih mreža.

Ispred kluba oglasio se direktor, Dragan Đorđević – Počastovani smo što ćemo biti deo ovog projekta. Mislim da nema lepše stvari nego kada se sport i obrazovanje sklope u jednu celinu. Nadam se da će projekat da zaživi, i da će to doneti očekivane rezultate za obe strane.