Pred prvenstvenu pauzu zbog obaveza reprezentacije fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi će u okviru 6. kola Linglong super lige odigrati utakmicu u Šapcu protiv FK Mačva koja je na programu u nedelju 30. avgusta sa početkom od 20:00 časova. 

Vladimir Gaćinović ističe teško gostovanje ali se nada još jednom pozitivnom rezultatu – prošla je već četvrtina polusezone. Gledamo uvek ispred sebe i usredređujemo se uvek samo na sledeći meč. Putujemo u Šabac i ukoliko želimo dobar rezultat moramo biti u maksimalnom ritmu i da budemo skroz posvećeni toj utakmici. Očekuje nas vruć teren i iskusna ekipa koja igra agresivno. Okosnicu tima čine iskusni igrači koji daju stabilnost celoj ekipi. Imaćemo težak posao, znamo šta nam je činiti. Očekujem vrhunski pristup mojih igrača i jedan povoljan ishod jer mi drugačije i ne znamo. Imamo određenih kadrovskih problema, nedostajaće Denković koji je na poslednjoj utakmici istegao zadnju ložu, mladog Vidovovića koji se povredio na utakmici omladinske lige i na rezervistu Brankovića, dok su ostali spremni.            

Prvotimac Nikola Srećković očekuje pozitivan rezultat – Očekuje nas gostovanje u Šapcu protiv ekipe Mačve koji je tvrd protivnik, stari superligaš. Radi se o domaćinskoj ekipi koja je izuzetno neugodna na svom terenu. Na papiru smo mi favoriti, ali to moramo pokazati i na terenu. Ukoliko pokažemo igru koja nas je krasila u prvih pet kola verujem da ćemo se iz Šapca vratiti sa potitivnim rezultatom.