Fudbaleri Spartaka pripremaju se za Vojvođanski derbi u kojem će ugostiti ekipu Vojvodine u meču 8 kola Super lige koje je na programu u nedelju 30. avgusta sa početkom od 17 časova. Idealna prilika da se igrači iskupe z aporaz od Metalca n asvom terenu pre samo nedelju dana.

Pred nastupajući derbi održana je konferencija za štampu u prostorijama kluba na kojoj je porisustvovao šef struke Stevan Mojsilović i kapiten Spartaka, Vladimir Torbica koji se prvi obratio – Dočekujemo utakmicu sa Vojvodinom, u kojoj smo spremni da popravimo utisak igara na domaćem terenu. Ostvarili smo samo jednu pobedu do sada i želimo da popravimo utisak, da iznenadimo Vojvodinu i upišemo nove bodove. Neće biti lako radi se o odličnoj ekipi što smo videli po njihovim nastupima na Evro sceni, ali i u domaćem prvenstvu gde su pokazali da su pored Partizana najefikasniji sa prosekom od skoro dva gola po utakmici. To je dovoljan oprez za nas a svi smo svesni situacije na tabeli koju želimo da popravimo.  

IMG_2171a

 Stevan Mojsilović, šef struke subotičana danas je bio opširniji i pored naredne utakmice osvrnuo se i na ostale  stvari . Šef se prvo osrvnuo na predtojeću utakmicu. – Čeka nas vojvođanski derbi, praznik vojvođanskog fudbala i drago mi je što ću biti njegov učesnik. Želim da čestitam našim rivalima na rezultatima koje su ostvarili u Evro takmičenju, na predstavljanju Srbije.  Pobeda nad Sampdorijom u gostima od 4:0 sigurno će ostati deo istorije. Kada nam takva ekipa dolazi u goste, koja sa pola snage u našem prvenstvu, svakom da po 3-4 gola, jasno je da na očekuje ni malo lak zadatak. Biće nam teško protiv takve Vojvodine koja je odradila sjajnu selekciju. Direktor Dunđerski odradio sjajnu selekciju, a moj kolega Zagorčić napravio, čini mi se, ekipu koja igra najbolji fudbal u početnim kolima u Srbiji. Sa druge strane mi jako dobro treniramo i nemamo razloga, uz sav respekt rivalu, da se plašimo. Ne želimo ni da pretimo, ali hoćemo da izađemo na teren i odigramo utakmicu u kojoj ćemo ići na pobedu. 

Na kraju prelaznog roka, Spartak se pojačao sa nekolicinom iskusnih igrača. Nakon Eke Uzume klubu je pristupio Bogunović a poslednjih dana još trojica novajlija, napadač Dušan Tešić (1988. godište) koji dolazi iz Mladosti iz Lučana, vezni igrač Milan Jokić (1995. godište) kojije prešao iz Borca i povratnik u klub Andrej Mrkela. Pravo nastupa ima samo Miloš Bogunović i Eke Uzumu koji će startovati od prvog minuta.  Jokić, Tešić i Mrkela, i ako bude još nekih igrača, neće igrati, jer oni u ovom meču nemaju još nemaju pravo na to. Izostajaće i Fedin koji je pozvan u reprezentaciju Kazahstana. Po rečima mojsilovića najveće pojačanje subotičani će imati iz sopstvenih redova, u tim se vraća najbolji strelac Nemanja Milić koji će zaigrati od prvog minuta.

IMG_2174a

Iako je do sada više puta nagoveštavao probleme sa uslovima za rad, Mojsilović je ovoga puta javno istakao nezadovoljstvo uslovima za treninge i odigravanje utakmica.

– Ni jedan jedini put do sada od kada su počele pripreme, ali i od aprila od kada sam došao, nismo imali glavni teren pripremljen za trening. Trenirali smo po svim okolnim mestima, Čanatviru, Bajmoku, Hajdukovu i gde smo sve stigli. Ni jednom FK Spartak nije imao pripremljen glavni teren za trening,  ili je tvrd kao kamen, kao da kiša nije padala šest meseci, kao da nemamo sistem za zalivanje a njega samo treba isprogramirati. Ili je n ajednom delu tvrd a na drugom stoji voda do članaka, onda i igrači izgube volju da treniraju. Na meču protiv Jagodine, na primer, u velikoj suši, teren je bio natopljen vodom i sav blatnjav. Ko je tako pametan da tako pripremi teren blatnjav i pod vodom a poslednji put sa visokom travom ja ne znam. Ako jednog dana ovde uđe neka inspekcija rada, a trebalo bi to da se uradi, imaće posla. U deset sati prepodne će zateći 90 posto pijanih, one ljude koji održavaju terene.  Žao mi je što to moram da kažem, ali Fudbalski klub Spartak nema mogućnosti da održava svoju „pozornicu“.

Mojsilović se posebno zahvalio na izgradnji terena sa veštačkom travom bez koje bi trenutno bilo nezamislivo trenirati. – Hvala Spartaku, Simoviću, Karadžiću, Gradu Suboticu, da imamo teren sa veštačkom travom, jer da ga nema ne znam gde bismo kako bismo i koliko kvalitetno trenirali. Nečija nemarnost, neozbiljnost, alkohol, koga ima previše, učinili su da imamo loše uslove. Moram to da kažem javno, ali klub kao Spartak nema rešenja za to, jer nije naša nadležnost.