Nakon minimalnog poraza od Čukaričkog na svom terenu, uprkos dobroj igri, za subotičane sledi novo dokazivanje i nova teška utakmica. U 11. kolu Linglong super lige fudbaleri Spartaka gostuju u Novom Sadu ekipi Vojvodine u meču koji je na programu u petak 4. oktobra sa početkom od 18:00 časova. 

Vojvođanski derbi najavio je pomoćnik šefa stručnog štaba, Vladimir Buač, koji se prvo osvrnuo na proteklih deset kola.  –  Prva trećina prvenstva je iza nas, nalazimo se na zadovoljavajućem osmom mestu. Siguran sam da smo mogli i morali više i mislim da je kvalitet naših igara bio veći nego što rezultat pokazuje. U dosta utakmica smo olako gubili bodove, jedna od takvih je  i prošla utakmica protiv Čukaričkog u kojoj smo zaslužili da pobedimo ili barem bod da osvojimo.

Vladimir se zatim osvrnuo i na narednog rivala – Nakon nerealnog poraza,  moramo da se pripremimo za sledećeg rivala, ekipu Vojovodine. Radi se o izuzetno dobroj ekipi koja ove godine igra jako dobar fudbal. Igraju ofanzivno,  strašno su agresivni i u svaki susret ulaze jako motivisani. Međutim, pokazalo se i u prethodnim utakmicama da ekipe koje igraju ofanzivno nam više leže odnosno da tada imamo mnogo više prostora za igru. Ukoliko odigramo na nivou prethodne utakmice vratićemo se kući sa bodovima. Jedini kadrovski problem je što nam je Tekijaški suspendovan zbog crvenog kartona, tj dva žuta iz prethodnog meča i neće biti u kombinaciji ta tim. 

Mladi golman Ivan Dokić očekuje dobru igru i osvajanje bar boda u Novom Sadu – Gostujemo iskusnoj ekipi Vojvodine. Izlazimo iz teškog poraza koji sigurno nismo zaslužili. Potražićemo našu sreću u Novom Sadu i nadamo se osvajanju sva tri boda.