Spartak Ždrepčeva krv u subotu 12. decembra od 14 časova dočekuje dugogodišnjeg velikog sportskog rivala ekipu Vojvodine u utakmici 18. kola Linglong Super lige.

Utakmicu između Spartaka i Vojvodine najavio je Vladimir Buač, šef struke subotičana – Izrazito mi je drago što je sutrašnja utakmica ne samo Vojvođanski derbi već i derbi kola  i prvenstva. Obe ekipe se nalaze u dobroj formi, oba tima igraju atraktivan fudbal sa željom da daju gol više. Očekuje nas kvalitetna muška utakmica gde će oba tima juriti tri boda i prava je šteta što publika neće biti na tribinama i moći uživati u ovom meču, ali zato će imati za to priliku preko malih ekrana pošto je obezbeđen tv prenos.

Šef struke se okrenuo i na prednosti samog protivnika – Vojvodina je treća ekipa u Srbiji, aktuelni su osvajači Kupa. Imaju kvalitetnu ekipu sa jako iskusnim pojedinincima. Istakao bih Nikolu Drinčića koji je pokretač svih akcija. Vojvodina je opasna iz prekida koje baš on izvodi. To je jedna od neophodnih stavki koj emoramo anulirati ukoliko želimo pobedu. Dočekujemo protivnika u dobroj atmosferi, mi smo najmlađa ekipa u Ligi, ali imamo stabilnost što pokazuju i poslednje utakmice u kojima smo uspeli da preokrenemo rezultat u našu korist što nije tipično za mlade ekipe. Ovi momci su sazreli i ne brinem što ćemo sutra imati puno mladih igrača, ali ja verujem u njih.

Istakao je i jedan detalj sa jučerašnjeg treninga – juče je bio relaks trening igrao se tenis, to je bila tenzija kao da se radi o finalu Lige šampiona i te su nam stvari jako bitne jer se vidi takmičarski duh gde momci na svakoj utakmici ali i na treningu idu na pobedu. 

Nikola Ivančević, prvotimac Spartaka nadovezao se na svog šefa – Očekujemo Vojvodinu koja je u dobroj formi. Radi se o ekipi koja je po kvalitetu odmah ispod dve prvoplasirane ekipe, Crvene Zvezde i Partizana. Tokom ove polusezone smo dokazali da se možemo kvalitetno nositi sa našim najboljim ekipama i verujem u nas. Dobro smo radili i bićemo spremni za sutrašnji derbi.