Fudbaleri Spartaka u subotu 19. septembra od 16 časova na Gradskom stadionu dočekuju ekipu Borca. Subotičani imaju veliku želju da nastave sa dobrim rezultatim i osvajanjem novih bodova.  U prošlom kolu su podelili bodove sa Radom uz čak tri postignuta gola što je znatno popravilo raspoloženje u redovima subotičana.

Na press konferenciji koja je održana u prostorijama kluba šef struke Stevan Mojsilović prvo se osvrnuo na utakmicu prošlog kola – Iza nas je nedelja dobrog rada nakon jako dobre utakmice na Banjici, gde su obe ekipe dobro igrale, bilo je mnogo golova za naše prilike, a moglo je biti još. Videli smo mnogo lepog na utakmici i to je za pohvalu i ohrabrenje. Idemo uzlaznom linijom, dali smo dva gola Vojvodini, po prvi put ove sezone smo uspeli da postignemo i tri gola na ovom meču, a gledajući kako dobro rade igrači na treningu, verujem da ćemo i protiv Borca biti golgeterski raspoloženi. To što smo svi bili razočarani nakon 3:3 na Banjici govori da smo podigli lestvicu naših ciljeva u roku od tri-četiri meseca koliko je prošlo od prethodne utakmice koju smo dobili sa 1:0. Ta činjenica govori da hoćemo više i bolje. Nekada ste nezadovoljni i u pobedi, a dosta se može videti i u porazu. Igračima je sigurno lakše da igraju, a što se mene tiče, znam šta nam sledi svakog dana, znam naše opredeljenje, da je ovo klub koji se takmiči, ali i koji hoće da predstavi igrače, afirmiše ih. Zato i ne smemo biti tužni nakon jednog poraza, niti leteti u nebo posle jedne pobede. Ima još mnogo da se igra, a ovo je godina, kako sam to i ranije govorio, u kojoj u Spartaku mora da se uspostavi novi sistem rada, igre, odnosa, pristupa, analize, posvećenosti.

Iskusni novajlija u redovima golubova, Miloš Bogunović očekuje tešku utakmicu – Očekuje nas teška utamica protiv dobre ekipe Borca. Čačani su to pokazali na startu Super lige, vezali su tada tri pobede. Očigledno je da sada imaju nefudbalske probleme koji ih sputavaju da pokažu svoj puni kvalitet na terenu. Mi treba da budemo maksimalno koncentrisani za utakmicu jer neće biti lako. Ono što je na nama je da pobedimo, osvojimo tri boda, i na taj način povratimo dva boda koja smo izgubili na Banjici.

Spartak ima određenih kadrovskih problema.  Jočić nema pravo nastupa zbog kartona, Farkaš vuče povredu leđa i neće igrati, povredu glave ima Uzuma koji zbog mirovanja takođe neće biti u sastavu. Mojsilović neće moći računati ni na povređenog Božovića koji će duže odsustvovati sa terena. U ekipu se vraća kapiten Torbica.