Spartak u subotu 27. februara od 14 časova igra izuzetno važnu utakmicu u kojoj želi da osvoji sva tri boda. Nakon nerešene utakmice sa Vojvodinom u Novom Sadu, gde su meč završili sa devetoricom, samopouzdanje je veće kod svih igrača i sa nestrpljenjem očekuju naredni duel protiv Rada.

Trener Černišov ističe da se ekipa dobro pripremila i da spremno dočekuju Rad u borbi za opstanak. – Imali smo malo problema sa vremenom i čestim padavinama, ali smo se uprkos tome dobro pripremili za narednu utakmicu. Nadam se da su momci posle meča u Novom Sadu svesniji svojih mogućnosti i da su uvideli da mogu izaću kao pobednici iz teških situacija kao što je to bilo u prošlom meču. Fudbaleri razumeju važnost meča protiv Rada u kojem nam je izuzetno važna pobeda i osvajanje bodova. Igramo protiv dobre ekipe, koja takođe želi bodove. Imamo neke informacije o igrama Rada na pripremama sa ruskim ekipama, analizirali smo i njihovu igru na poslednjem meču. Učekujem tešku utakmicu i ovom prilikom pozivam navijače da dođu na Gradski stadion i pruže nam podršku.

Spartak će imati određenih kadrovskih problema. Izostaće Danijel Farkaš i Slobodan Milošević zbog dobijenih crvenih kartona u Novom Sadu kao i Nebojša Mezei koji još nije spreman za napore utakmice posle povrede.