Nastavlja se prvenstvo u Super ligi, fudbaleri Spartak Ždrepčevi krvi odigraće prvu utakmicu 23. kola protiv Napretka u Kruševcu u petak 16. februara sa početkom od 17 časova.

Trener Aleksandar Veselinović ističe kvalitete narednog protivnika – Posle pauze od dva meseca sledi nastavak prvenstva a mi imamo tu privilegiju da sa kruševačkim Napretkom otvorimo drugi deo prvenstva. Očekuje nas jedna uzbudljiva utakmica dve ekipe koje će, nadam se, težiti ofanzivnom stilu igre. Imamo obavezu i unutrašnju potrebu da kažem da ćemo igrati sa klubom koji ima izuzetnu tradiciju. Radi se o klubu koji je dao mnoga velika fudbalska imena i napravio sjajne rezultate. Maksimalno poštovanje imam i prema sadašnjoj upravi na način kako sa njima rukovodi gospodin Mišković. Istakao bih i čoveka koji sedi na klupi i predvodi tim Napretka, gospodina Kosanovića. Imao je odličnu karijeru kao selektor mlade reprezentacije, nekoliko puta bio trener Crvene Zvezde i Vojvodine i napravio izvanredne rezultate u inostranstvu. Napomenuo bih i da je bio predavač na trenerskoj školi kada sam ja polagao za PRO licencu. Izuzetno je važno da takvi treneri i dalje rade u našem fudbalu jer svi mi koji smo na nekom trenerskom putu treba da prihvatimo mnogo toga od iskusnijih.

– Mislim da ćemo ući maksimalno skoncentrisani i spremni za jednu otvorenu igru. Ekipa Napretka je uvom prelaznom dovela veoma kvalitetnih 7-8 igrača afirmisanih na srpskoj sceni i u inostarnstvu. Po imenima zaslužuju da budu u samom vrhu. Naspram njih nas je napustilo nekoliko kvalitetnih igrača a mi smo se opredelili da damo šansu mladim igračima, pa smo sada još mlađi u odnosu na prvi deo sezone. Doveli smo dva igrača iz trećeligaškog ranga kojima ćemo pomoći da se što pre prilagode i odgove svim zahtevima. Bez obzira na te okolnosti Spartak neće menjati folozofiju igre, igraćemo ka što smo igrali jesenas. Sama utakmica donosi neizvesnost, na nama je da damo svoj maksimum i da vidimo kako će se ona odvijati. – rekao je Veselinović

Odlaskom Ivanovića kapitensku traku trenutno nosi Dejan Kerkez Napokon smo dočekali nastavak prvenstva i borbu za bodove. Drago mi je što otvaramo kolo i mislim da je naš meč derbi ovoga kola. Napredak ima kvalitetan sastav, dobro ih poznajemo. Imaju dosta iskusnih igrača i pre svega iskusnog stručnjaka na klupi. Respektujemo ih, ali poštujemo i nas, idemo sa željom da opravdamo visoku poziciju na tabeli i po meni imamo šanse da ostvarimo dobar rezultat.

Video prilog sa press konferencije

Video uredili:
novinar: Boško Spajić
video i montaža: Goca Spajić