Spartak u šestom kolu igra protiv Novog Pazara na njihovom terenu u nedelju 16. avgusta od 19 časova. Utakmicu su najavili Stefan Milošević, mladi reprezentativac Srbije i šef struke Stevan Mojsilović.

– Nismo odigrali kvalitetnu utakmicu protiv Jagodine u prošlom kolu: Razlog je sigurno u činjenici da smo meč odigrali po izuzetno toplom vremenu na ne tako dobrom terenu. Očekujem da ćemo sada protiv Novog Pazara odigrati puno bolje. Mnogi nas otpisuju jer smo mnogo mlađi od protivnika. Ne bih se složio da smo slabiji jedino smo mlađi. Izaćićemo na teren da se borimo i da pokušamo da osvojimo sva tri boda.  Pazar vodi naš bivši trener, međutim mislim da to nema neke prednosti, jer dok je bio u Spartaku radio je zajedno sa sadašnjim trenerom Mojsilovićem. Obojhica se dobro poznaju i znaju rad svog kolege. – rekao je Milošević.

Šef struke subotičana očekuje odličnu fudbalsku atmosferu u Novom pazaru – Očekuje nas gostovanje u Novom Pazaru gde je čini mi se milina igrati. Pomalo zavidim kolegi Kurćubiću koji svaki domaći meč igra pred 5.000 vatrenih navijača koji prave odličnu fudbalsku atmosferu.  Igramo noćnu utakmicu, biće lakše igračima i verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu na tom vrućem gostovanju. Pazar spada među najiskusnije ekipe u ligi po proseku godina. Ostali su skoro svi na okupu od prošle godine a sada im je došao i Todorović iz Čukaričkog koji ih je dodatno pojačao. Dočekuju nas sigurno sa velikim samopouzdanjem jer su na tom terenu pobedili i Partizan. Sa druge strane mi igramo dosta brže u odnosu na proleće, imali smo priliku da pobedimo Jagodinu nismo iskoristili i meč je završen bez pobednika. 

Spartak nema većih kadrovskih problema, izostaće jedino povređeni Milić koji počinje sa treninzima i biće spreman za utakmicu protiv Metalca.