Spartak ne zna za poraz u mini ligi plej auta. U protekla četiri kola zabeležili su tri pobede i jedan nerešen rezultat uz gol razliku od 12:2. Osvojenim bodovima veoma su blizu ostvarenja svog cilja, opstanku u društvu najboljih. U prošlom kolu ostvarili su ubedljivu pobedu protiv Jagodine na svom terenu od 5:1 i zbog svega toga mirno putuju na megdan OFK Beogradu.

Povodom meča koji će se odigrati na Karaburmi u nedelju 8. maja sa početkom od 17 časova u prostorijama na Gradskom stadionu održan aje press konferencija na kojoj su prisustvovali treneri Andrej Černišov i Miloš Kruščić kao i napadač Đorđe Ivanović.

Šef struke Andrej Černišov poziva na oprez jer ekipa još teoretski nije obezbedila opstanak  – Verovatno svi jedva čekaju da se sezona završi, iz prostog razloga jer je bila veoma teška. Bili smo na poslednjem mestu, nekako smo ispravili tu situaciju i sada se može reći da smo rešili pitanje opstanka, ali nije tako. To pitanje još uvek nije rešeno. Igramo dobro, pokazujemo dobar fudbal, u poslednjem meču pobedili smo visokom rezultatom, ali to još nije potvrdilo opstanak. Imamo još tri utakmice, ali želimo da pitanje opstanka rešimo već sutra u Beogradu protiv OFK Beograda. 

Đorđe Ivanović dvostruki strelac na meču protiv Jagodine očekuje novu pobedu i rešenu situaciju oko opstanka. – Idemo da pobedimo, da završimo sa pitanjem opstanka u Super ligi. Krenuli smo da igramo dobro i da pobeđujemo i očekujem da nastavimo sa tim nizom.