Akžajk – Spartak Ždrepčeva krv 3:1 (2:1)

Strelci: 1:0 Pavinič (12. min), 1:1 Milošević (18. min), 2:1 Basov (40. min), 3:1 Šaf (85. min)

FK Akžajk: Tkačuk, Omarov, Hairov, Basov, Pokatiulov, Glavina, Litvinov, Maljcev, Saparbekulj, Šaf, Pavinič.   

Spartak Ždrepčeva krv: Ostojić, Tekijaški, Vukčević, Kerkez, Đorđević, Glavčić, Mladenović, Radovanović, Đenić, Milošević, Obradović. Igrali još: Lučić, Dunđerski., Jović, Rakić, Marčić, Lakčević, Torbica, Šormaz, Tripković, Denković. 

Spartak je poražen u trećoj utakmici koju su odigrali za vreme priprema u Antaliji.

Kazahstanski premijerligaš Akžajk pobedio je subotičane sa 3:1. Rezultat ne oslikava pravo stanje na terenu jer su subotičani imali veći posed lopte, međutim protivnik je uspešno kaznio sve greške igrača Spartaka i na  kraju slavio. 

 Povela je ekipa Akžajk preko Paviniča u 12. minutu da bi samo 6 minuta kasnije Milošević uspeo da poravna rezultat. U finišu prvog poluvremena Basov donosi novo vodstvo ekipi iz Kazahstana. 

U nastavku susreta Spartak je imao veći posed lopte, stvarao prilike ali umesto poravnanja dozvolili su protivniku da postignu treći gol pet minuta pre kraja utakmike i time reše pitanje pobednika. 

Pomoćni trener Branko Mirjačić nije bio zadovoljan rezultatom, ali jeste zalaganjem igrača – Danas nam je najbitnije bilo da određena grupa igrača odigra šesdeset minuta i više. Što se tiče same utakmice nemožemo biti u potpunosti zadovoljni. Iako smo dominirali tokom cele utakmice i imali veći posed lopte od protivnika primili smo tri gola što svakako nije poželjno. Međutim, treba istaći da te golove nismo primili posle dominacije protivnika nego su bili plod individualnih grešaka naših igrača. Možda je bolje da nam se to dešava sada nego u utakmicama za bodove. Napomenuo bih da smo zadovoljni trčanjem i zalaganjem svih igrača na današnjoj utakmici. Što se tiče fizičkog aspekta koji je u ovom momentu najvažniji, ekipa u ovom momentu izgleda dosta dobro. Nastojaćemo da u narednom periodu izvučemo pouke iz ovih današnjih grešaka.