Fudbalski klub Spartak menja naziv u FK Spartak Ždrepčeva krv. Do promene naziva je došlo nakon potpisivanja ugovora između kluba i Vinarije Čoka kao generalnog sponzora. Ugovor su potpisali Goran Drača, potpredsednik Spartaka i Zoran Tripković direktor Vinarije Čoka.

– Sponzorskom pulu se priključila Vinarija „Čoka”, to i nije novost, jer je ova kompanija od ulaska u Super ligu svesrdno pomagala. Ove godine se dogovorili da tu saradnju unapredimo, da oni postanu generalni sponzor, a da mi našem imenu pridodamo ime jednog njihovog brenda, vina „Ždrepčeva krv” – istakao je Drača.

Zoran Tripković, direktor Vinarije istakao je razloge potpisivanja ovakvog ugovora  – Promenom zakonskih propisa napokon su se stekli uslovi da našu zajedničku želju pretvorimo u jedan ozbiljan posao. Vinarija „Čoka” od ranije prisutna u sponzorisanju, ali smo to hteli da dignemo na viši nivo. Izdvajamo značajna sredstva za marketing, a verujemo da će Spartak uspšno nositi ime našeg bredna „Ždrepčeva krv”.

Vinarija „Čoka” ima dugu tradiciju od preko 100 godina. Nekoliko puia se menjala vlasnička struktura a u ovom sastavu posluju od 2001. godine. Vinarija godišnje proda oko 7,5 miliona flaša u zemnlji i inostranstvu. Imaju i vinariju u Makedoniji u Ohridu, gde su obezbedili dobru sirovinsku bazu i time upotpunili proizvodnju.

Klub je dobio dozvolu od Super lige Srbije tako da će u prvenstvu nastupati pod novim imenom FK Spartak Ždrepčeva krv. Novinari su iskoristili priliku da se raspitaju gde će Spartak Ždrepčeva krv igrati svoje domaće utakmice. – Sada je već sve izvesnije  da ćemo utakmice kao domaćini igrati u Novom Sadu. Još uvek gajimo male nade da to neće biti tako. U prvih par kola, dok su ove velike vrućine domaće mečeve ćemo igrati pod reflektorima u Novom Sadu a postoje neke indicije da se potom vratimo u Suboticu. – rekao je Goran Drača.