Nakon prvog prvenstvenog poraza koji su doživeli u prošlom kolu u Beogradu od FK Čukarički, fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi dočekuju ekipu Javora Matisa na Gradskom stadionu u Subotici. Utakmica je na programu u nedelju 14. avgusta sa početkom od 19:00 časova. 

Predstojeća utakmica najavljena je na konferenciji za štampu koju je vodila Olja Mijailović novi potparol FK Spartak Ždrepčeva krv. Predstojeću utakmicu 6. kola Super lige najavio je šef struke subotičana Slavko Petrović – Očekuje nas interesantna utakmica jer mislim da obe ekipe predstavljaju osveženje i pozitivno iznenađenje u ovoj sezoni. Javor je u prvom kolu izgubio od Partizana a nakon toga četiri utakmice bez poraza sa tri uknjićene pobede. Još nisu izgubili na strani i nadam se da će u Subotici doći vreme za to. Mi smo favoriti u toj utakmici jer igramo pred svojom publikom i sve ćemo učiniti da ostvarimo trijumf. Imaćemo malih promena u igračkom kadru. Van stroja su povređeni i sveže oporavljeni među kojima su Stajković, Hrstić i Vidović. Shimura je počeo da trenira, ali ćemo videti na današnjem treningu koliko može. Ukoliko ipak ne bude mogao imamo kvalitetno rešenje za to, Aleksandar Tanasin ga je odlično zamenio na prošloj utakmici. Očekujem uzbudljivu utakmicu i podršku publike jer bi se sa pobedom protiv Javora ustalili  u prvoj trećini tabele. 

Aleksandar Tanasin se nadovezao na svog šefa – Svi smo svesni da sa nova tri boda ostajemo u vrhu tabele, te se nadam da ćemo pobediti i obradovati naše navijače. Moramo ući jako i skoncentrisano u utakmicu što bi trebalo rezultovati našoj novoj pobedi.