Kada je „Partizan“ ne tako davno protiv „Novog Pazara“ igrao  i izgubio, bez 11 standardnih prvotimaca niko ni reč nije rekao, a sada je“ Spartak“ problem???

Znamo da ekipe pred važne utakmice odmaraju najjači sastav. Da li naš sastav treba da sastavljaju novinari i navijači ili naš trener?

Za „Spartak“ su igrali igrači koji su bili najspremniji za meč. Oni koje želimo da „stvaramo“ kao igrače i koji jednom moraju da dobiju šansu. Kada je tu šansu pre nekog vremena dobio Plavšić niko nije rekao ni reč. Plavšić je sada prvotimac „CrveneZvezde“. Imamo 25 licenciranih igrača i svi moraju da dobiju šansu jer postoji i FIFA pravilo gde igrač koji odigra manje od 10% utakmica može jednostrano da raskine ugovor.

Imamo ugovore sa igračima koji nisu „Spartakovi“ igrači i od kojih će naš klub imati određeni procenat ili će dobiti novac ukoliko igrač odigra ugovoreni broj minuta u toku sezone. Primer su Alić („Viljareal“) i Živković i Marinković („Crvena Zvezda“). U interesu „Spartaka“ je da protiv najačih klubova nastupi najjači sastav jer igrači tada mogu da bljesnu što može da prouzrokuje njihov transfer. Svedoci smo da su Mirić, Despotović, Kovačević, Mijić i Plavšić i drugi pronašli nove klubove nakon odličnih partija pruženih protiv „Crvene Zvezde“ i „Partizana“.

Da je „Spartak“ pobedio „OFK Beograd“ tada bi se digla prašina da je OFK pustio „Spartak“ da bi „Spartak“ pustio „Crvenu Zvezdu“ i tako u nedogled. „Spartaku“ se oduzima osnovno sportsko pravo, a to je pravo na pobedu. I na poraz, naravno. Pa zar je naša liga takva da se može pobediti ili izgubiti samo kada se to „odobri ili naredi“? Mi znamo da nije. Jer smo u poštenoj borbi za pobedu poraženi u Beogradu.

Ovo je nastavak neviđene hajke na naš klub koja je počela u prošloj sezoni. Kome smeta „Spartak“ u Super ligi?

Zbog istine i zbog javnosti pozivamo FSS i istražne organe da se uključe u istragu oko ove utakmice i da na kraju istrage saopšte njene rezultate.

Da se javno kaže ko je kriv i ko je „nameštao“. Ali da se i javno kaže ko stoji iza ovih lažnih optužbi i da se ti koji proizvode ovakav scenario kazne i odstrane iz fudbala.

„Spartak“ će u potpunosti sarađivati sa organima koji budu vršili ovu istragu i insistiraće da se njeni rezultati objave u javnosti