Fudbalerima Spartak Ždrepčeve krvi svaki bod je važan u predstojećim utakmicama Super lige kako bi prvenstvo nastavili u plej ofu. Ipak,  neće biti lako doći do novih bodova u narednom kolu pošto subotičani gostuju aktuelnom šampionu Srbije, ekipi Crvene Zvezde.  U takmica u Beogradu igra se u subotu 1. aprila sa početkom od 16 časova.

Andrej Černišov najavljuje da se neće samo braniti – Crvena Zvezda igra moćan i dobar fudbal, u ravni sa evropskim ekipama. Napravili su dobar balans između odbrane i napade, a posmatrajući njihove poslednje igre mogli smo da vidimo da ne odustaju od pobede do poslednje sekunde meča. Odlika je to igrača sa velikim samopouzdanjem. Međutim, imaju i oni svoje mane, a mi ćemo se postarati da te mane iskoristimo. Imamo plan za utakmicu i sigurno da ne idemo da se branimo, nego da pokažemo dobar fudbal. Za ovakve utakmice nije potrebno posebno motivisati igrače. 

Zbog obaveza reprezentacije, bila j edvonedeljna prvenstvena pauza koju su subotičani dobro iskoristili. Po rečima Černišova pauza je došla u pravom momentu – Dobro smo radili u ovoj pauzi, odigrali smo i jedan prijateljski meč u Budimpešti protiv MTK u kojem smo proverili igrače koji su imali manju minutažu. Spartak je posle dužeg vremena imao četiri prvotimca u raznim reprezentativnim selekcijama i tek smo na treningu u petak bili kompletni. 

Nemanja Nikolić očekuje dobro izdanje svoje ekipe – Očekujem da izađemo na teren i pokažemo kvalitet i da smo zasluženo u bobri za plej-of. Biće sigurno lepa atmosfera, imamo dosta mladih igrača, ali i onih iskusnijih. Ima među nama i onih koji su igrali u Crvenoj Zvezdi, kao što su Mudrinski i Purović. Naša prednost može biti u tome što imamo mlade igrače koji su željni dokazivanja.

Od Ognjena Mudrinskog se u svakom susretu očekuju golovi. – Zvezda je sigurno favorit, ali i mi imamo šanse da ugrozimo rivala. Idemo da pokažemo šta znamo i da ostanemo u borbi za plej-of. Iako sam igrao u Zvezdi, pripremam se za taj meč, kao protiv svakog rivala. Daću sve od sebe da dam pun doprinos dobrom rezultatu Spartaka. Kada sam došao u Spartak, rekao sam da mi treba period da se vratim, čini mi se da sam sada u formi po kojoj me pamte navijači u Srbiji. Želim da postignem što više golova u prvenstvu pa što ne i protiv Crvene Zvezde na Marakani, baš kao i protiv bilo koje druge ekipe.

U timu Spartaka izostaće Glavčić, Bašanović, Krmar, Tomović i Anđić, međutim Černišov ima veliki fond igrača koji mogu da zamene sve one koji nedostaju.