Fudbaleri Spartaka na Gradskom stadionu u Subotici u subotu 3. oktobra sa početkom od 15 časova dočekuje ekipu Crvene Zvezde u meču 12. kola Super lige Srbije. Povodom predstojeće utakmice sa liderom na tabeli održana je press konferencija u prostorijama kluba na kojoj je prisustvovao šef struke Stevan Mojsilović

– Očekuje nas pravi fudbalski praznik. Spremamo se za meč protiv Crvene zvezde, našeg najvećeg kluba, bivšeg evropskog i svetskog prvaka.  Želimo da u takvoj utakmici damo svoj maksimum, i ako uspemo u tome onda se možemo nadati onome čemu uvek težimo, a to je pobeda.  Atmosfera na treninzima je bila jako dobra, vrhnuska. Uradili smo mnogo, pripremali smo se i van terena, u okviru taktičkih zamisli i zadataka. Utakmicu dočekujemo spremni, a na osnovu treninga i atmosfere, mogu samo da prenesem da igrači jedva čekaju da utakmica počne. – rekao je Mojsilović

Crvena Zvezda je u odličnoj seriji od osam pobeda u nizu. Inpozantan podatak koji neće zavarati ali ni obeshrabriti fudbalere Spartaka.  – Zvezda je najkvalitetniji tim u Srbiji, što se igračkog kadra tiče. Njihovi nizovi, ili bilo čiji, nas ne zanimaju. Hoćemo samo da oni igrači koji izađu na teren daju svoj maksimum, u skladu sa onim što treniraju. Ako to uradimo onda imamo pravo da u utakmicu uđemo sa namerom da pobedimo, pa makar sa druge strane bila i Crvena zvezda.

Mojsilović je zatim naglasio da se ekipa neće braniti već će pokušati da nametne svoj stil igre – Nećemo da odstupamo od naše igre, želimo da u sistemu 4-3-3 izađemo visoko i napadnemo. Imaće i Zvezda loptu u nogama, moraćemo i da se branimo tokom meča. Kada to bude moglo probaćemo presing, pliću ili dublju zonu. Želimo da nametnemo naš način igre. Naravno, pita se i protivnik, a bez obzira na to što je Zvezda favorit, probaćemo da nametnemo što više naših ideja u igri.

Spartak ima određenih kadrovskih problema, izostaće već duže vreme povređeni Božović, međutim u timu neće biti ni Mezeija koji se povredio na treningu i verovatno će odsustvovati 3 do 4 nedelje.