Nakon tri uzastopne pobede u prva tri kola, fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi nalaze se pred velikim ispitom. Očekuje ih gostovanje u Beogradu protiv aktuelnog prvaka države ekipe Crvene zvezde. Utakmica 4. kola Linglong SuperLige na programu je u petak 14. avgusta sa početkom od 19:00 časova uz direktan televizijski prenos na TV Arena.

Utakmicu je najavio Vladimir Buač, pomoćnik šefa stručnog štaba – Izuzetno nam prija poziciji na kojoj se nalazimo pred ovu utakmicu, zaslužili smo to igrom i odnosom na terenu. Respektujemo Crvenu zvezdu, poslednjih par godina to svojom igrom i zaslužuju. Mislim da ove godine igraju još bolje, imaju sjajne individualce. Međutim, kroz rad u prethodnoj nedelji i razgovor sa igračima vidimo da su jako prisutni na treninzima i da su fokusirani na duel protiv njih. Ne želimo da idemo u Beograd kao turisti i mislim da to neće biiti tako. Idemo da pokažemo svoj kvalitet koji smo prikazali u poslednje tri utakmice. Neki naš poslednji cilj je da ne izgubimo na Marakani, a ako nam se ukaže prilika i da osvojimo sva tri boda. Što se tiče igračkog kadra, svi su zdravi, spremni za utakmicu i jedva čekaju da istrče na teren. 

David Dunđerski, standarni prvotimac očekuje dobar meč na Marakani. – Igramo protiv Crvene zvezde koja ima sjajne igrače. Svesni smo da  svaku našu grešku mogu da kazne. Međutim, naš položaj na tabeli i igra koju smo pokazali u prva tri kola nam daje nadu da se možemo suprostaviti protivniku. Primarni cilj je da se vratimo neporaženi, ali ćemo sigurno pokušati da osvojimo i sva tri boda. Prija na pozicija na tabeli, delimo to prvo mesto sa Crvenom zvezdom ovaj meč smatram derbijem prve dve ekipe.