Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv nalazi se u rezultatskoj krizi. Ekipa nije zabeležila pobedu šest kola i sada u Niš putuju sa velikom željom da se prekine taj niz. Utakmica 12. kola Mozart Bet Super lige između Radničkog i Spartaka igra se u Nišu u ponedeljak 19. septembra sa početkom od 19:00 časova. 

Svoje viđenje predstojeće utakmice najavio je Slavko Petrović, šef stručnog štaba – Očekuje nas druga uzastopna utakmica na strani i posle tri vezana poraza sigurno je velika želja da se vratimo na onaj kolosek odakle smo krenuli na početku prvenstva. Ekipi sam rekao da me za ovu utakmicu ne interesuju imena niti ranije zasluge, već imena 11 igrača koji će izaći na teren da kroz borbu i veliku želju pokažu da žele da se vrate na to gde smo bili. Verovatno će biti i nekih iznenađenja u sastavu koliko je to u ovom momentu moguće. Imamo isti igrački kadar koji je bio u opticaju i prošli meč izostaće dodatno jedino Moris koji je pozvan u reprezentaciju Tanzanije U23. Nadam se da će moji momci sve pokušati kako bi osvojili nova tri boda koja su  nam izuzetno bitna. 

Aleksa Đurasović prvotimac Spartaka dokazao je svoj igrački kvalitet te dobio poziv FSS za prijateljsku utakmicu reprezentativne selekcije U21 protiv Bugarske. Aleksa je će se reprezentaciji priključiti nakon utakmice u Nišu gde očekuje dobru igru svoje ekipe. – U ponedeljak nas u Nišu očekuje jedna teška i zahtevna utakmica. Putujemo motivisani i spremni da odigramo najbolje što možemo i ostvarimo pozitivan rezultat.