U poslednjoj ovogodišnjoj utakmici fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi gostuju na stadionu Rajko Mitić aktuelnom šampionu države ekipi Crvene Zvezde. Utakmica se igra u subotu 7. decembra sa početkom od 15:30 časova uz direktan televizijski prenos. 

Utakmicu je najavio šef struke Vladimir GaćinovićImamo veliku čast da poslednje kolo igramo sa ovako renomiranim protivnikom, kojima bih ovom prilikom poželeo pozitivan skor u duelu sa Olmpijakosom i da se plasiraju u Ligu Evrope. Što se tiče nas bez obzira što u Beograd putujemo rasterećeni, sigurno ne odlazimo bez obaveza. Želja nam je da odigramo dobru utakmicu, nastavimo i da završimo sa nizom dobrih igara kakve smo imali ove jeseni, posebno u poslednje vreme. Teško je pričati o nekom pozitivnom rezultatu, ali naravno sve ćemo učiniti da ostavimo pozitivan rezultat pred beogradskom publikom.  i da se predstavimo u dobrom svetlu.

Gaćinović se osvrnuo i na prošli međusobni duel – I u ranijim utakmicama smo pokazali da smo uvek spremni. U prethodnoj utakmici protiv Zvezde koju smo odigrali u Subotici smo to pokazali i bili smo nadomak osvajanju boda. I sutra će puno toga zavisiti od našeg pristupa. Imamo za duel sa Crvenom zvezdom spremnu priču, ali će ona zavisiti i od našeg pristupa naravno i od raspoloženja protivnika, jer se i oni uvek pitaju. Zvezda ima veliki broj kvalitetnih igrača kojima je teško parirati i mi moramo biti daleko iznad svojih mogućnosti da bi mogli da im pariramo i odgovorimo na njihov kvalitet.   

Stefana Denkovića izneo je svoje viđenje predstojećeg duela sa šampionom države –  Očekuje nas utakmica protiv izuzetnog protivnika kakva je Crvena Zvezda. Želimo kao i ovde u Subotici, kada smo igrali sa njima, da se pokažemo u što boljem svetlu i zašto ne i da ostvarimo neki pozitivan rezultat i nastavimo niz dobrih igra. 

Na ovoj utakmici izostaće Milan Marčić koji je istegao zadnju ložu dok se u tim vraća Vladimir Otašević. Svi ostali igrači su na raspolaganju Stručnom štabu.