Subotičani su u prošlom kolu u poslednjim trenucima susreta ispustili pobedu protiv Novog Pazara. Sledi meč protiv Proletera i nova prilika da se ekipa vrati u pobednički ritam. Utakmica 8. kola Linglong Super lige Srbije između Spartak Ždrepčeve krvi i Proletera igra se u nedelju 20. septembra sa početkom od 16:00 časova na Gradskom stadionu u Subotici. 

Predstojeću utakmicu najavio je šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović – Igramo protiv klupskih prijatelja sa kojima imamo dobru saradnju i svaku prvenstvenu pauzu iskoristimo za prijateljske pripremne utakmice. Znamo se jako dobro i teško možemo jedni druge da iznenadimo. Uspehu u nedelju može da se nada ekipa koja bude posvećenija, više želela pobedu i bilau boljem ritmu. Znamo šta nam je činiti, ne možemo da potrošimo vreme kao u prvom poluvremenu protiv Novog Pazara.  U ovom susretu sigurno nećemo moći računati na Ivančevića koji se nalazi na reprezentativnim pripremama kao i na Brankovića, na sreću svi ostali su spremni za utakmicu. 

Prvotimac Mile Savković očekuje težak meč – Igraćemo protiv ekipe koja želi da igra fudbal i da se nadigrava. Pokužaće da iskoriste svoje šanse i dođu do povoljnog rezultata. U ovom susretu moramo da pokažemo da smo dobra ekipa i da naši rezultati do sada nisu slučajnost, već da imamo kvalitet.