Fudbaleri Spartaka pokušaće da se po treći put nađu u finalu Kupa. Jedina prepreka za taj plasman im je ekipa Partizana sa kojom u sredu 20. aprila od 16:30 igraju revanš meč polufinala.  Subotičani imaju dobar rezultat iz prvog susreta u kome nije bilo golova. Spremni su da pred svojom publikom pruže svoj maksimum i ostvare veliki uspeh.

Trener domaćih, Andrej Černišov smatra da obe ekipe imaju podjednake šanse – Predstoji interesantna i  po mom mišljenju dobra utakmica. Partizan je izgubio šanse za titulu, ali je reč o klubu koji svake godine pretenduje na najviše mesto, tako da im je ovaj meč važan. Dosta naših igrača prvi put ima šansu da igra u finalu, a nadamo se da će nam pomoći i domaći navijači. Mislim da su šanse za prolaz dalje 50:50. Mislim da obe ekipe ne žele da dođe do penala, to je lutrija. Obe ekipe će želeti da utakmica bude rešena do poslednjeg minuta.

Standardni prvotimac, Vladimir Kovačević očekuje da se Spartak plasira u finale i da u svom trećem nastupu i osvoji titulu. – Očekuje nas teška utakmica. U prvom meču smo uspeli da izdržimo pritisak. Sada nam ovaj meč doalzi u nezgodno vreme. Pod pritiskom smo zbog plej-auta, imali smo tešku utakmicu u Ivanjici, ali nije mala stvar biti u istoriji Kluba. Koliko znam, Spartak je dva puta igrao u finalu, želimo da budemo tamo i treći put, pa da bude i „treća sreća“ u borbi za titulu.

Nenad Šljivić, pojačao je redove subotičana u zimskom prelaznom roku i već u nekoliko navrata pokazao svoje fudbalsko umeće. Njegovo iskustvo će biti važno u predstojećoj utakmici. – Silno smo motivisani i očekujem veliku borbu za finale. Bilo bi dobro da nas malo pogleda i sreća, pa da mi budemo u finalu. Imamo određenih kadrovskih problema, ali, ako ispoštujemo dogovore, možemo do dobrog rezultata uz podršku publike.

Spartak će imati određenih igračkih problema, zbog kartona će nedostajati Ivanović i Antonića. Povređen je Tumbasević tako da ni on neće biti u sastavu.