Spartak Ždrepčeva krv u meču 23. kola Super lige gostuju ekipi Javora u Ivanjci. Utakmica važna za obe ekipe jer imaju iste ciljeve ulaska u plej of.

Subotičani su vredno radili protekle nedelje uprkos visokom porazu od Vojvodine u prošlom kolu, istakao je trener Andrej Černišov u najavi predstojeće utakmice – Svi smo svesni toga koliko nam je važna ova utakmica. Ekipa Javora je u grupi ekipa koje vode borbu za ulazak u plej-of, baš kao i mi. I rival je svesan važnosti ove utakmice, a imamo svi u vidu da je ovo jedna važna utakmica za obe ekipe. Drugo je kolo nastavka prvenstva  i  sada imamo jasniju sliku, snimak i statistiku što ćemo detaljno analizirati sa našim igračima. Posle utakmice sa Vojvodinom biće izmena i što se tiče igračkog kadra, verovatno i taktike. 

U nastavku sezone FK Spartak je znatno podmladio tim, što dovodi do oscilacija u igri  – Niko nije uspeo da im mladi igrači odigraju 7-8 utakmica na visokom nivou. Uvek je bilo da mladi igrači mogu da odigraju meč-dva dobro, nakon čega dože do padova u igri. U trenutku kada imamo mnogo mladih igrača u igri, i kada se oni nalaze na važnim mestima u timu, kao što su centralni odbrambeni ili vezni  igrači važno je da se ne pravi veliki pritisak na njih. Bolje je mirno napraviti analizu grešaka koje su napravili, te da se one isprave na treninzima. Sa njima provodimo više vremena na treningu i ako tako nastavimo, oni će doći do stabilnosti da imaju kontinuitet dobrih igara.

U redovima Spartak Ždrepčeve krvi svi su spremni za utakmicu, osim Anđića koji je ozbiljnije povređen i koji će duže odsustvovati sa terena.