U srpskom narodu postoji jedna poslovica koje je u potpunosti opisala naš strah od dešavanja na pojedinim utakmicama „REČENO – UČINJENO“

Dok su svi akteri utakmice koji su imali zadatak da igraju fudbal to i činili oni koji su trebali da rade nešto drugo, a to se zove deljenje pravde, su to činili za svoj groš i za svoj užitak. Sve što smo najavljivali pre utakmice se i desilo. Sve što smo mi rekli, neko je uradio i protiv nas i protiv fudbala, a ostaje pitanje za koga i za čiji račun.

Ostaje i pitanje zbog čega se nije oglasila Sudijska komisija nakon sramnog suđenja i dosuđivanja napostojećeg penala i tendencioznog suđenja. Mi ne verujemo u glasine da se sudije i igrači klade, ali se pitamo za čiji račun sude i tražimo rekaciju Sudijske komsije.

Nas u nedelju očekuje utakmica koje je kruna ove sezone u kojoj je FK „Spartak Ždrepčeva krv“ postigao sjajne rezultate i u kojoj pokušavamo da izborimo plasman u evropsko takmičenje. Bojimo se da nam se opet ne desi ista poslovica, da mi kažemo, a neko drugi to uradi i protiv nas i protiv fudbala. Smatramo da je na Sudijskoj komisiji veliki teret koji se ogleda u delegiranju sudija za ovu utakmicu. Mislimo da bi ovaj derbi trebao da sudi naš najbolji sudija Milorad Mažić jer je ovoj utakmici i samom fudbalu potreban neko ko će pravdu deliti po pravilima, a ne po nekim drugim aršinima.

Ekipa koja je naš rival u nedelju ima najviše dosuđenih kaznenih udaraca u svoju korist, čak 16, a dok su protiv njih dosuđena samo dva kaznana udarca. Kako reče naš bivši trener Veselinović „ni Real ih ne bi pobedio“. Da li je to samo zbog dobre igre ostaje da razmislimo?

Zabolela nas je vest da nema prenosa naše utakmice na Arenasport kanalu iako je utakmica planirana za direktan prenos. Ima li bitnije i interseantnije utakmice u Play off od ove? Utakmice koja direktno rešava plasman u Evropu. Bojimo se da će se ovim medijskim mrakom od očiju javnosti pokušati sakriti dešavanja na utakmici. Kome to odgovara da svi poklonici fudbala Srbije ne mogu da gledaju ovu utakmicu i dešavanja na njoj? Sprema li nam se opet neka muka?
Mi ćemo angažovati kompaniju koja je opremljena i osposobljena da snimi ovu utakmicu sa 15-ak kamera kako bi se pokrili svi detalji ove utakmice i kako bi imali dokaze ukoliko neko pokuša da se bavi nečasnim radnjama. Nećemo se libiti da snimke pošaljemo u UEFA i FIFA kako bi se i onu uverili u dešavanja u našem fudbalu.

I na kraju, nadamo se da ćemo sa našim prijateljima iz Niša odigrati odličnu utakmicu u kojoj će pobediti fudbal i bolja ekipa, a bez uticaja faktora koji ne pripadaju ovom sportu.