Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi su po planu u subotu trebali da odigraju prvu kontrolnu utakmicu protiv ekipe Njiređhaze iz Mađarske, međutim zbog izuzetno loših vremenskih prilika, obilnih padavina i vetra meč je odložen. 

Pošto se ekipa Njiređhaze sutra vraća u Mađarsku, klub je brzo odreagovao i zakazao za sutra, nedelja 27. januar kontrolnu utakmicu protiv FK Čelik iz Zenice (BIH). 

Stručni štab je zbog nepredviđenih okolnosti umesto utakmice sa igračima odradio trening u teretani pod vodstvom kondicionog trenera Radomira Živkovića – Zbog jako lošeg vremena, nismo bili u mogućnosti da izađemo na teren i odigramo prvu prijateljsku utakmicu. Iskoristili smo priliku i odradili kružni trening  snage u teretani za mišice gornjeg dela tela kao i vežbe za prevenciju od povreda. Trening je protekao izuzetno dobro pošto su momci sve odradili iznad očekivanja. Zadovoljstvo je raditi sa zahvalnim igračima. Cilj nam je da se spremimo što bolje, kao i da smanjimo rizik od povreda. 

Prvotimac Nemanja Obradović ističe odlične uslove za rad a jedini problem koji se javlja je vreme koje im nije dozvolilo da odigraju pripremnu utakmicu protiv Njiređhaze. – Imamo odlične uslove za rad. Mislim da ćemo uprkos lošem vremenu koje nas jedino koči, uraditi ono zbog čega smo došli u Antaliju, da se što bolje pripremimo za ono što nas čeka u nastavku prvenstva. Očekuje nas teži drugi deo, pošto nam je cilj da Spartak vratimo tamo gde mu je mesto a to je među prvih osam ekipa koje će se boriti u plej ofu. Biće to teško ostvarivo jer imamo zaostatak, ali ja verujem u ovu ekipu.