Fudbaleri Spartaka u trećem kolu Super lige dočekuju aktuelnog prvaka države, ekipu Partizana. Utakmica se igra u nedelju 6. avgusta u 18 časova uz direktan prenos na TV Areni.

Pomoćni trener Savo Pavićević najavio je predstojeću utakmicu  – Znamo sve o Partizanu, radi se o vrlo kvalitetnom timu koji je doveo ozbiljna pojačanja. Najbitnije je da se mi spremimo, da u meču damo svoj maksimum. Želja kod naših igrača će biti velika i nadam se da će se momci predstaviti u pravom svetlu. Oni su favoriti, ali mi imamo pravo da se nadamo i da probamo da ostvarimo što bolji rezultat.

Savo se osvrnuo i na uslove pod kojima će se odigrati ovaj meč – Teško je izaći iz kuće posle 20 časova a ne igrati utakmicu u 18. Biće sigurno teško igrati, ali kako je tako je ako se tako odluči utakmica se mora odigrati. Sigurno da sudije znaju šta treba da čine i prekidaće utakmicu na naprave tajm aut da se igrači malo okrepe. Dok sam bio u inostranstvu naišao sam na teške uslove za igru na Kipru i u Tel Avivu (Izrael), gde je temperatura bila i viša a morali smo igrati u 17 ili čak i u 15 časova. Moramo da prebrodimo situaciju, momci koji istrče moraju u najboljem svetlu da predstave svoj klub.

Savo je istakao kvalitete rivala  – Radi se o timu sa izuzetnim pojedincima. Na neku našu sreću otišao je Leonardo, ali je došao Suma koji je dobroj formi što je i pokazao na utakmici protiv Olimpijakosa u Grčkoj. Istakao bih još Jankovića, Kosovića koji preti iz drugog plana, zatim Đurđevića koji se odlično kreće u dubinu i predstavlju udarnu iglu Partizana, tu je i snažni Tawamba zbog kojega moramo pripremiti naše defanzivce. Svi su tehnički odlično obučeni i znaju da prete svih 90 minuta. Ipak, mi moramo da gledamo u svoje dvorište, da im pariramo celu utakmicu i verujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. 

Prvotimac Nemanja Ćalasan ističe dobru atmosferu u ekipi – respektujemo našeg protivnika pošto se radi o najboljem klubu u Srbiji. Znamo da su dobro odigrali kvalifikacije za Ligu šampiona i doveli odlična pojačanja. Dobro smo radili protekle nedelje, veoma smo pozitivni i među nama vlada odlična atmosfera potkrepljena dobrim igrama u prva dva kola. Očekujem veliku posetu na stadionu.